Foto: AP
Foto: AP

Glasbeni zvezdnik Usher ima pred sabo zares natrpan urnik. Čaka ga svetovna turneja, izdal bo nov album, seveda pa njegovi oboževalci že težko pričakujejo napovedani spektakel ob polčasu letošnjega Super Bowla lige NFL, kjer se bodo pomerili Kansas City Chiefs in San Francisco 49ers.

Glasbenik bo na verjetno najpomembnejšem nastopu kariere 30-letno glasbeno pot skušal strniti v 12-minutni koncert, za CBS pa je povedal, da mu je Jay-Z, ki je obenem tudi glavni "strateg" nedeljskega koncerta ob polčasu, dal pomemben nasvet: "Prepustil mi je vajeti nastopa. Povedal mi je, da naj nastopim s tistimi skladbami, ki jih imajo ljudje najraje, s tistimi, po katerih me ljudje poznajo. Povedal mi je, da naj občinstvu dam tiste trenutke, za katere vem, da na njih najbolj nestrpno čakajo. Odgovoril sem samo, da razumem, kaj mi želi povedati."

Usherjev dom v Las Vegasu in strast do rolkanja sta bila del njegovih priprav. V intervjuju je hudomušno potrdil, da bo tudi na nastopu rolkal in tako dodal še eno plast pričakovanju koncerta. S svojim nastopom bo Usher postal prvi neodvisni umetnik, ki bo zavzel oder Super Bowla, nekaj, kar pravi, da služi kot navdih drugim umetnikom.

"Veste, kakšno upanje daje umetnikom? Zdaj sem neodvisni umetnik. Ne, veste, predvajam kataloške plošče. Toda večinoma je delo, ki sem ga opravljal tukaj v Las Vegasu, vodilo do tega. Torej to pomeni, da lahko tudi vi verjamete vase," je dejal.

Čeprav je prejel več grammyjev, je Usher delil osebno razmišljanje o tem, da nikoli ni imel priložnosti izraziti svoje hvaležnosti na odru za podelitev nagrad za ta dogodek, zaradi česar je njegov prihajajoči nastop na Super Bowlu zanj še bolj pomenljiv.

"Nikoli nisem dobesedno stopil na oder in rekel: 'Hvala, fantje, ker ste prepoznali, kar počnem.' Lahko pa rečem, da sem dejansko igral Super Bowl," je povedal 45-letnik. Usher je še povedal, da je ostal v Las Vegasu s ciljem, da poje ob polčasu Super Bowla: " V trenutku, ko sem slišal, da razmišljajo o Super Bowlu v Las Vegasu, sem bil prepričan, da ne smem oditi." Sklenil je, da bo skušal nadzorovati svoja čustva: "To bo praznovanje. Potrudil se bom, da ne bom jokal ali se zlomil na odru."