Teksaško ministrstvo za javno varnost je sporočilo, da je umrla, potem ko je bila v petek udeležena v trčenju dveh vozil v bližini mesta El Paso.

Današnje članice priljubljene zasedbe so v objavi na Instagramu zapisale, da so šokirane in žalostne."V naših srcih ima posebno mesto, spominjala nas bo na čas, ki smo ga preživele skupaj ob glasbi, smehu in skupnih potovanjih. Laura je bila svetla luč, njena nalezljiva energija in humor sta dala zagon v zgodnjih dneh naše skupine. Imela je dar za oblikovanje, ljubezen do vsega teksaškega in je bila ključnega pomena za zgodnji uspeh skupine."

Skupina je bila ustanovljena kot Dixie Chicks leta 1989 v Dallasu v Teksasu. Poleg Laure Lynch, ki je bila basistka in vokalistka, so skupino soustanovile vokalistka in kitaristka Robin Lynn Macy ter multiinstrumentalistki, sestri Martie in Emily Erwin.

Skupina je bila ustanovljena leta 1989, v svoji bogati, s številnimi grammyji nagrajeni karieri pa so bile vedno tudi socialno in politično angažirane. Pred tremi leti se je skupina, ki jo je Laura Lynch zapustila leta 1995, zaradi določenih konotacij termina "Dixie" v luči protestov proti rasizmu preimenovala v The Chicks.