Gallusova dvorana Cankarjevega doma bo kot prva v Sloveniji nocoj gostila koncertni poklon Michaelu Jacksonu. Po besedah organizatorjev je predstava Human Nature Live Show vrhunska glasbena in vizualna izkušnja, ki prikazuje umetniški talent in glasbeni svet kralja popa, z dovršeno koreografijo, osupljivimi kostumi, skrbno izbranimi nadarjenimi glasbeniki, plesalci in spremljevalnimi vokalisti. Vse to zaokroža pevec Miguel Concha, ki zna ustvariti iluzijo, da je glasbena legenda spet na odru.

"Občinstvu predstavi to, kar si je Michael zamislil kot zaključek in vrhunec svoje glasbene kariere. Gre za vse prej kot preprost poklon; gre za dovršen koncert, kjer vsaka podrobnost ostaja zvesta izvirniku," piše v napovedi. Pevec je namreč umrl junija 2009, le nekaj mesecev pred načrtovano izvedbo poslovilnih koncertov This Is It.

Predstavo so doslej uprizorili po večjih svetovnih odrih

Glasbeno posvetilo, ki bo obiskovalcem priklicalo uspešnice, kot so Thriller, Billie Jean, Smooth Criminal in Beat It, je na pobudo pevčevega bobnarja Jonathana "Sugarfoota" Moffetta nastalo pred desetletjem v Los Angelesu. Predstavo so doslej uprizorili po večjih svetovnih odrih, tudi po evropskih gledališčih, kot je beneški teater La Fenice. Označili so jo za eno najboljših predstav, posvečenih glasbeni legendi.

Z letošnjim letom Human Nature Live Show stopa na novo turnejo, v okviru katere se bodo ustvarjalci nocoj ustavili v Ljubljani. Še ena izvedba je na sporedu v petek, 5. januarja, prav tako ob 20. uri, v Gallusovi dvorani.