Za njegove nastope se še vedno potegujejo največji svetovni elektronski in pop-rockovski festivali. Foto: Organizator
Za njegove nastope se še vedno potegujejo največji svetovni elektronski in pop-rockovski festivali. Foto: Organizator
Fatboy Slim bo 24. julija nastopil v izolski Ambasadi Gavioli. Foto: Organizator

Velikan elektronske plesne glasbe, soutemeljitelj big beata, kralj megalomanskih zabav na plaži in ena največjih še delujočih glasbenih ikon se 24. julija vrača na mesto edinega slovenskega nastopa – v Ambasado Gavioli, didžej pa bo gostoval tudi v oddaji RH202 na Valu 202.

Jutri, 25. maja, bo izšla kolekcija 57 uspešnic Fatboy Slima z naslovom Collection. "Doživel sem zlato dobo klubske kulture in elektronske plesne glasbe, in čeprav ima danes vsak dostop do vse glasbe na spletu in lahko to mešajo računalniki, je didžej še vedno tisti, ki izbira plošče in ve, kdaj mora zavrteti kakšno ploščo. In zato smo še vedno nepogrešljiv del vsake dobre zabave. Dokler se bodo ljudje predajali glasbi, hedonizmu in skupinski evforiji, ki jo lahko doživijo le v klubu, na plesišču, festivalu in občasno tudi na kakšni plaži, nas boste potrebovali, da za vas izberemo glasbo." S temi besedami je Norman pospremil izid svojega 'ultimativnega žurerskega paketa' Collection, ki na štirih zgoščenkah prinaša ob njegovih tudi uspešnice mojstrov, kot so Chemical Brothers, Basement Jaxx, the Prodigy, Leftfield, Gorillaz, Groove Armada, Arman van Helden, Underworld, Justice, Simian Mobile Disco, David Morales, Frankie Knuckles.

Norman Cook aka FATBOY SLIM je svet osvojil z uspešnicami, kot so Rockafeller Skank, Right Here, Right Now, Praise You, Gangster Trippin', Weapon of Choice, lestvice je osvajal tudi kot Housemartins (Caravan of Love), Beats International (Dub Be Good To Me), Freak Power (Turn On, Tune In and Cop out), The Mighty Dub Katz (Magic Carpet Ride) in Pizzaman (Trippin' on Sunshine), podpisal pa je tudi klasične remikse Brimful of Asha (Cornershop), I See You Baby (Groove Armada), Body Movin' (Beastie Boys), Bootleg Satisfaction (Rolling Stones) in številne druge.

Je dobitnik priznanja Ivor Novelo, treh britov in devetih nagrad MTV, še vedno pa tudi največji žurer med didžeji. Ikono, ki nas je navsezadnje osvojila tudi z uspešnico Eat Sleep Rave Repeat, so mediji v 90. letih poimenovali Superstar DJ, za njegove nastope pa se še vedno potegujejo največji svetovni elektronski in pop-rockovski festivali.