Madonna je krajo označila za
Madonna je krajo označila za "umetniško posilstvo" in "obliko terorizma". Foto: EPA

Osumljenec je vdrl v računalnike številnih mednarodnih glasbenih zvezdnikov, med žrtvami je tudi Madonna, je za Reuters povedal detektiv, ki se prav tako ukvarja s primerom.

Slavna pevka je prejšnji mesec predhodno objavila šest skladb po tem, ko so se na spletu pojavili nedokončani demoposnetki z njenega prihajajočega albuma Rebel Heart, 13. po vrsti. Pevkin agent Guy Oseary je povedal, da so morali skladbe objaviti nekaj mesecev pred načrtovano objavo.

Asher Wizman, lastnik zasebne detektivske agencije iz Izraela, je povedal, da jih je pred nekaj tedni Madonnina ekipa prosila, naj raziščejo primer: "Ugotovili smo, da je v njene računalnike doma in v studiu vdrl nekdo iz Izraela. Izsledili smo računalnik in moškega, ki je to storil. Ko smo zbrali dovolj dokazov, smo zadevo predali policiji, ki je danes moškega aretirala."

Izraelska policija za zdaj še ni razkrila imena 39-letnega moškega, ki je osumljen kraje, kršenja avtorskih pravic in goljufivega zaslužka, tamkajšnji mediji pa so ga opredelili kot nekdanjega udeleženca enega izmed resničnostnih šovov v Izraelu.

Madonna bo pesmi z albuma Rebel Heart predstavila v živo na podelitvi grammyjev naslednji mesec, govori pa se, da bo nastopila tudi na podelitvi nagrad brit. Pevka je zadnji studijski album objavila leta 2012 - gre za album MDNA.

Zaradi hekerskega vdora bo predčasno svoj album objavila tudi Björk.