Zasedba deluje od leta 1998. Foto: Organizator
Zasedba deluje od leta 1998. Foto: Organizator

Šestčlanska skupina, ki ji dajejo oznake dance-punk, indie rock, post-punk revival in post-punk-funk, se je sestavila leta 1998. Njej pripisujejo zasluge za ponovno oživitev plesno razpoloženega post-punka in new wava.

Zmagoslavno vrnitev plesnega punka so napovedali že z istoimenskim dolgometražnim prvencem iz leta 2001, v prve bojne linije obuditeljev pa jih je dve leti pozneje izstrelil odmevni singel Me and Giuliani Down by the School Yard (A True Story), s katerim so se znašli pod okriljem cenjenega britanskega specialista za plesno elektronsko glasbo Warp Records.

Ker so v preteklosti prednost pred zapeljivimi popzankami raje dajali neustavljivemu plesnemu groovu, je bil njihov domet v primerjavi s somišljeniki LCD Soundsystem, Yeah Yeah Yeahs ali The Rapture res nekoliko krajši, kljub brezkompromisnosti pa že dobro desetletje navdušujejo rock-rejverske množice na najodmevnejših festivalih po vsem svetu.

Ogrevali bodo We Can't Sleep At Night
Pestro zvočno podobo!!! (chk chk chk) nadgrajuje s provokativnimi kritikami na račun političnih hegemonov, z intimnimi zgodbami, ki jih piše njen velemestni vsakdan in navsezadnje še z angažiranimi pozivi po osebni svobodi vsakega posameznika. Skupina bo na koncertu predstavljala najnovejši, peti studijski album Thr!!!er.
Vstopnice bodo na voljo po 17 evrov (20 na dan koncerta), kot predskupina pa bo občinstvo ogrevala mlada zasavska zasedba indie rock/post punka We Can't Sleep At Night.