Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gordon Matthew Thomas Sumner - Sting je gotovo ena največjih ikon glasbene industrije. Zaslovel je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja kot frontman zasedbe The Police. Kasneje je nadaljeval samostojno glasbeno pot, kjer je nizal eno uspešnico za drugo. 72-letnik je znan po svojem prepoznavnem glasu in prepletanju različnih glasbenih slogov ter po izjemni pesniški in skladateljski žilici.

Stingova glasba je izjemno raznovrstna, združuje različne žanre, vključno z rockom, popom in džezom. Ljubitelji njegove glasbe lahko pričakujejo koncert, ki bo zajemal tako glasbo iz obdobja The Police, kot tudi uspešnice glasbenikove samostojne kariere. Njegove skladbe so znane po kompleksnih besedilih, izrazitem vokalu ter inovativni in dovršeni glasbeni produkciji. S The Police je ustvaril energične skladbe, kot sta Roxanne in Every Breath You Take, ki sta zaznamovali zvok novega vala in post panka. Kot samostojni izvajalec je Sting nadaljeval s svojim značilnim zvokom, ki vključuje vplive različnih glasbenih zvrsti.

Glasbeni kritiki in oboževalci njegove nastope označujejo za mojstrske, njegov nabor skladb na koncertih pa poleg največjih uspešnic sestavljajo tudi kakovostne novejše skladbe, predvsem iz dolgo pričakovanega rokovskega albuma 57th & 9th (2016). Leta 2021 je izdal že svoj 15. studijski album The Bridge.

Poleg uspešne glasbene kariere se Sting uveljavlja tudi kot aktivist in človekoljub. Zavzema se za okoljevarstvo, človekove pravice in druge pereče družbene tematike. Njegovo delo odraža tudi njegov angažma pri različnih socialnih in okoljskih vprašanjih, kar dodaja globino njegovim umetniškim stvaritvam. Stingova umetniška vsestranskost, ki se kaže v glasbi, igri in pisanju, ga postavlja med najvplivnejše ustvarjalce sodobne glasbene scene.