Člani skupine so na omrežju Facebook umrlemu kitaristu v slovo zapisali: "Dragi naš Ramon, Superboy! Danes je petek, petek dan za ... Morali bi sesti v kombi, poln glasbene opreme, nabrušeni in željni, da večer napravimo nepozaben sebi in vsem tistim, ki jih naša energija premakne. A žal danes ni tako. Danes je petek ... Bitka, ki si jo zadnje leto bil, je bila danes zate pretežka. V zgodnjih jutranjih urah, ko smo po navadi prihajali domov z nastopov, si se ti v krogu svoje družine po tiho poslovil. Težko je napisati, kako zelo te bomo pogrešali. Tvoj smisel za humor, tvojo neizmerno energijo, voljo in željo, da skupaj premikamo gore. Pogrešali bomo naše skupne trenutke, našo edinstveno povezanost, ki smo jo gradili od malih nog naprej. Brez tebe in tvoje kitare je nastala velika praznina. Ramon, počivaj v miru, se vidimo na oni strani. Naša divja, mala, sladka Zablujena generacija."

Na svoji spletni strani ga je zasedba primerjala s člani ene največjih skupin žanra, Ramones: "Deluje, izgleda in se vede, kakor da bi bil že pred leti član legendarnih Ramonesov. Z njimi ima veliko skupnega, ne komplicira, stvari vzame take, kot so, in se ne obremenjuje z neko navidezno popolnostjo, to delo raje prepusti drugim. V Zablujeno generacijo vnaša iskrenost, njegovi odrski nastopi pa so vsak posebej unikat, ne j*** naštudiranih scen in se raje prepusti toku dogajanja. Občutek ga pri njegovem početju nikoli ne izda."

Svojo žalost sta na spletu izrazila tudi eden prvih pankovcev in pozneje tudi ustanovni član skupine Kingston, Dare Kaurič, ter zasedba Elvis Jackson.

Edini po Pankrtih

Zablujena generacija je posnela šest studijskih albumov, tri so zaznamovale turneje po Sloveniji, Nizozemski in Nemčiji. Pravi preboj je skupini uspel leta 2001 z albumom Pozitiv vabrejšan, ki je z zlato naklado "Zablujence" postavil ob bok legendarnim Pankrtom. Leta 2006 so se s hudomušno kritiko generičnih skladb popularne glasbe uvrstili na četrto mesto slovenskega izbora za pesem Evrovizije.