Ameriška rockovska zasedba The Flaming Lips je nedavno nastopila v domačem Oklahoma Cityju, kjer se je poigrala z idejo “vesoljskih mehurčkov”. Prizorišče, ki sicer sprejme do 4000 oboževalcev, je zaradi vseh pogojev omogočilo koncertno izkušnjo v živo le 100 oboževalcem. Koncept je začel v zgodnjih dneh pandemije razvijati pevec skupine Wayne Coyne. “Prva skica, ki je sicer nastala že pred leti, je uprizarjala mene v mehurčku, vse drugo je bilo kot na običajnem koncertu," je v intervjuju za CNN pojasnil Coyne. Opisano so že večkrat preizkusili na koncertih, vendar le kot popestritev. "Pozneje, ko je izbruhnila pandemija novega koronavirusa, sem skico nekoliko prilagodil in narisal celotno skupino ter občinstvo v mehurčkih,” se spominja 59-letni pevec.

Od videospota do koncertne stalnice

Idejo so prvič predstavili maja, v oddaji The Late Show s Stephenom Colbertom. Takratni namen projekta je bil zgolj posneti videospot, a so zaradi povečanega zanimanja začeli razmišljati o izvedbi takšnih koncertov tudi v prihodnosti, vsaj v času, ko oboževalcem ne morejo zagotoviti varne koncertne izkušnje v živo. “Začenjamo se pripravljati na koncerte, kjer bodo po tri osebe v vesoljnih mehurčkih, mi pa bomo igrali. Menim, da bi lahko na noč odigrali dva koncerta in vsakič privabili veliko občinstva,” je povedal frontman skupine.

Zasedba je na koncertu v Oklahoma Cityju izvedla plesni remiks pesmi Assassins of Youth in Brother Eye ter nekaj skladb z njihovega najnovejšega albuma American Head. Šlo je za krajši koncert, saj v mehurčkih ni stalnega dotoka zraka. “Smo začetniki zelo zanimivega koncepta. Ljudje lahko pojejo, kričijo in se neomejeno veselijo, brez strahu, da bi koga okužili,” dodajajo člani skupine.