LeeLooJamais novo ploščo opisujejo kot moderno in organsko z elektronskimi izleti in pridihom osemdesetih let prejšnjega stoletja. Foto: Boštjan Tacol
LeeLooJamais novo ploščo opisujejo kot moderno in organsko z elektronskimi izleti in pridihom osemdesetih let prejšnjega stoletja. Foto: Boštjan Tacol
LeeLooJamais za MMC

Na vprašanje, zakaj bi moral vsak kupiti ravno njihov novi album, je pevka Lara Love odgovorila: "Zato, ker je nekaj najboljšega, kar se je v zadnjih letih zgodilo na slovenski glasbeni sceni. Na Nextasyju (album iz leta 2004, op. a.) mi je, kar koli smo posneli, nekaj manjkalo, pri tej plošči pa mi nič ne manjka, saj sem dala vsa svoja čustva."

Klaviaturist Rok Lopatič nadaljuje, da se novi album splača kupiti, ker je obsežen in iskren (tudi prejšnji so bili, ampak odrasli smo in morda imamo zdaj kaj več povedati, doda Rok) projekt, ki je poln čustev in sporočil.

Potem ko je skupina v času pred izidom že uspešno predstavila tri skladbe Still I try, Night phone in Slovenka, ki so se uvrstile na sam vrh glasbenih lestvic, je pred kratkim luč sveta ugledala tudi skladba Show Show, za katero so posneli tudi videospot. V njem je nastopilo 30 srečnih oboževalcev skupine, ki so na avdiciji najbolj prepričali režiserja videospota. LeeLooJamais so v videospotu v ospredje želeli postaviti raznolikost ljudi, pokazati, kako vsak posameznik k celoti prispeva nekaj svojega.

Na četrtem albumu zasedbe, ki jo poleg Lare in Roka sestavljata še saksofonist Lovro Ravbar in kitarist Jernej Trobentar, v nasprotju s prejšnjimi albumi (Pod vplivom, Nextasy in County Club Music) najdemo večinoma pesmi v angleškem jeziku. Zakaj takšna odločitev: "Želimo se približati čim več ljudem, ne samo v Sloveniji," pojasnjuje Lara, Lovro pa doda: "Imamo pa Slovenko (edina skladba v slovenščini na albumu, op. a.), ki vse to uravnovesi. Vse, kar vam manjka slovenskega, vam bo Slovenka dala."

Na promocijskem koncertu bodo člani skupine LeeLooJamais predstavili najnovejše uspešnice z albuma Excuse My Imagination, slišati pa bo mogoče tudi skladbe z njihovih prejšnjih treh albumov. Poleg tega člani skupine pravijo, da bo uprizorjen pravi šov s 3D-animacijami in drugimi vizualnimi učinki - koncert bodo tudi snemali: "Vabljeni 13. oktobra v Kino Šiška v Ljubljani vsi, ki nimate kaj delati ta dan, čas je za LeeLooJamais. Pridite na koncert, pridite kupit CD, ker vam ne bo žal, veseli vas bomo 100-odstotno!"

V spodnji videogaleriji lahko prisluhnete nekaj uspešnicam priljubljene zasedbe.

LeeLooJamais za MMC