Lady Gaga tudi tokrat ne skriva skoraj ničesar. Foto: YouTube
Lady Gaga tudi tokrat ne skriva skoraj ničesar. Foto: YouTube
Lady Gaga
Gagin spot razburja, tako kot so nekoč Madonnini izdelki, z uporabo verskih simbolov. Foto: YouTube

Skoraj devet minut dolgi videospot za njen novi singel Alejandro je posnel modni fotograf Steven Klein, v njem pa vidimo razvpito pevko z novo pristiženo pričesko v vrsti črno-belih prizorov, ki spominjajo na več videospotov: od Madonninega za Vogue in Express Yourself do Rhythm Nation Janet Jackson, piše revija People.

Seveda pa so del spota tudi prepoznavni Gagini elementi: od velikih okroglih očal do črnega pajčolana, ki ga nosi med žalovanjem v scenariju. 24-letna razvpita pevka je TV-legendi Larryju Kingu že pred premiero razkrila, da ima videospot homoerotično vojaško tematiko.

Poklon homoseksualnosti
Režiser Klein, ki je v preteklosti sodeloval tudi z Madonno, je za revijo Rolling Stone povedal, so želeli s spotom razgaliti Gagino srce in dušo (Gaga se proti koncu videa tudi razgali v pravem pomenu besede in se od zadaj pokaže "zgoraj brez"), hkrati pa je izdelek poklon homoseksualnosti.

V nekem intervjuju je Gaga namreč povedala: "Gre za izraz moje ljubezni in spoštovanja do gejevske skupnosti, moje občudovanje njihovega poguma, njihovo ljubezen do sočloveka in njihov pogum v razmerjih."

Razburja krščanska simbolika
Tako kot Madonna, ki je v svojih videih pogosto uporabljala krščanske simbole, tudi Gaga v roki drži rožni venec, nato pa si ga da v usta - v (ne prav) "tradicionalni" opravi redovnice, ki pa je izdelana iz lateksa.

Videospot so že kritizirale verske skupine, pa tudi Gagina stanovska kolegica Katy Perry, ki se ji uporaba verskih simbolov zdi neokusna. Na Twitterju je Perryjeva zapisala, da je "zloraba bogokletstva v zabavne namene tako cenena kot komiki, ki pripovedujejo šale o prdcih".

Spodaj si oglejte novi videospot Lady Gaga za pesem Alejandro.