Slikoviti frontman britanske skupine Friendly Fires, Ed MacFarlane. Foto: MMC RTV SLO/Ana Jurc
Slikoviti frontman britanske skupine Friendly Fires, Ed MacFarlane. Foto: MMC RTV SLO/Ana Jurc

Katera indiepesem je torej zares izstopala in vas na poletnih festivalih dvignila na noge - če ste imeli seveda srečo obiskati kakšnega?

Na 1. mestu je Pumped Up Kicks ameriške skupine Foster The People. Trojici iz Los Angelesa je uspelo z debitantskim albumom Torches prodreti tudi na mainstream radijske postaje, tako da pesmi Pumped Up Kicks skoraj niste mogli preslišati (razen seveda, če poslušate slovenske radijske postaje). Udarnost komada lahko potrdi tudi angleško festivalsko občinstvo, ki je fante z navdušenjem sprejelo.

2. Friendly Fires: Hawaiian Air. Seveda, glede na naslov zveni kot očitna izbira za pesem poletja. A frontman Ed Macfarlane, poplesavajoč v pisano potiskani havajski srajci kot neutrudni zajček na baterije, je na poletnih festivalih poosebljal bistvo poletja. To lahko potrdi tudi MMC-jeva odprava.

3. Niki & The Dove: Somebody (Drum Machine Version) in The-Dream: Fuck My Brains Out. Obe izjemno nalezljivi poletni himni sta svojevrsten poklon Princeu.

5. Metronomy: The Bay. Kaj pesem poletja, The Bay je popuspešnica vsega leta (da videa sploh ne omenjamo)! Album English Riviera je bil letos nominiran za ugledno nagrado mercury.
K temu dodajamo še svoje predloge:
- Kasabian: Switchblade Smile
- Lana Del Rey: Video Games
- The Kills: DNA
- Foo Fighters: Arlandria
- The Black Keys: Howlin' for You
- Young the Giant: My Body
- The Wombats: Our Perfect Disease
- The Vaccines: Norgaard
Spodaj si oglejte in poslušajte štiri izmed NME-jevih predlogov.