Je spremenjen glas posledica bolezni ali uporabe mamil? Foto: EPA
Je spremenjen glas posledica bolezni ali uporabe mamil? Foto: EPA

Nekaj koncertov na turneji po Evropi je zaradi težav z dihalnimi organi odpovedala. Čeprav so pevkini tiskovni predstavniki zanikali kakršne koli težave in zatrdili, da je pevka popolnoma zdrava, vse ni tako kot včasih.

46-letna Američanka z nastopi očitno ni želela počakati, čeprav so ji zdravniki te odsvetovali, in je včeraj nastopila pred enajsttisočglavo množico v Birminghamu. Več let čakajoči oboževalci, ki so za vstopnice odšteli tudi več kot 200 evrov, so od dive pričakovali več, kot je ponudila.

Posnetka pevkine največje uspešnice I Will Always Love You iz leta 2010 in 1999 si lahko ogledate spodaj.

Med nastopom, ki je sicer trajal dve uri, si je Houston privoščila 15-minutni odmor, v katerem je zamenjala oblačila. Sicer pa se je množici zahvalila: "Hvala vam za ljubezen, podporo in zvestobo. Ničesar drugega nimam kot ljubezni do vas. Najlepša vam hvala."

Mamila so pustila svoj pečat
Mnogi obiskovalci so se pritoževali, da je Whitney imela težave pri lovljenju pravih tonov in da je preveč časa porabila za govorjene med posameznimi pesmimi. Eden izmed obiskovalcev je za Daily Mail povedal: "Čakal sem, da pokličejo zdravnika in nam vrnejo denar. To je bila prevara in oderuštvo. To ni bil koncert."

Nastop pa so raztrgali tudi nekateri angleški kritiki. V časopisu The Sun so zapisali, da so mamila, ki jih je Whitney uživala, pustila posledice na njenem glasu. The Independent je poslušalce potolažil s tem, da so lahko veseli, da so lahko pevko sploh še slišali v živo. The Mirror pa je nastop komentiral kar z besedilom iz ene njenih starejših pesmi: "It's not right but it's OK."

Ena najuspešnejših poppevk na svetu je v karieri naredila dolg premor zaradi boja z odvisnostjo od mamil in ločitve od pevca Bobbyja Browna. Na odre se je vrnila lani, ko je nastopila v oddaji X Factor. Že takrat pa je zaradi slabega nastopa in zbeganega odgovarjanja na vprašanja sprožila ugibanja, ali je pripravljena na vrnitev.

I Will Always Love You 2010

My Love Is Your Love
I Wanna Dance With Somebody
I Will Always Love You 1999