Madonna končuje turnejo Sticky and Sweet, v okviru katere 20. avgusta prihaja v Slovenijo. Foto: EPA
Madonna končuje turnejo Sticky and Sweet, v okviru katere 20. avgusta prihaja v Slovenijo. Foto: EPA

Ko je Madonna zapela pesem Holiday, se ji je na odru pridružil plesalec v opravi v slogu Jacksona. Nosil je prešit jopič in bleščeče bele rokavice. Madonna je množico v dvorani pozvala: "Zaploskajte enemu največjih umetnikov, kar jih je svet kdaj poznal - naj živi kralj!"

V ozadju so se izmenjevale fotografije Jacksona, plesalec pa je po odru ob taktih Billie Jean izvajal "moon walk", nato pa zaplesal še ob pesmi Wanna Be Starting Something, poroča BBC.

Kraljica popa avgusta v Ljubljani
Madonna je koncert končala s pesmijo Give It 2 Me in se skupaj s plesalci in z dragulji okrašeno rokavico priklonila Jacksonu. Medtem so se na zaslonu premikale vrstice iz pesmi Man In the Mirror. Oboževalci so bili nad posvetilom njihove "kraljice popa" kralju popa navdušeni.

Prvi izmed dveh Madonninih koncertov ta konec tedna v Londonu si je ogledalo okrog 17.000 ljudi. Nastope bo nadaljevala po vsej Evropi, med drugim jo 20. avgusta pričakujemo tudi na ljubljanskem Hipodromu Stožice.

Madonna: Jackova glasba je večna
Tako Jackson kot Madonna sta zaslovela v 80. letih. Po smrti Jacksona 25. junija je Madonna povedala: "Ne morem nehati jokati zaradi te žalostne novice. Vedno sem občudovala Michaela Jacksona - svet je izgubil velikana, a njegova glasba bo živela večno."