Po padcu je oboževalce pomirila, da je z njo vse v redu. Foto: Reuters
Po padcu je oboževalce pomirila, da je z njo vse v redu. Foto: Reuters
Ed Sheeran
Če ga ne bi zaradi spleta naključij zasenčila Madonna, bi bil glavno ime večera Ed Sheeran. Foto: Reuters
V Londonu so podelili brite

"Armani me je res močno zapel. Moje čudovito ogrinjalo je bilo preveč zatisnjeno! A nič me ne more ustaviti in ljubezen me je dvignila. Hvala vsem za dobre želje. Dobro sem. #livingforlove," se je ameriška zvezdnica odzvala na padec takoj po nastopu, za katerega so mnogi gledalci v areni O2 v Greenwichu v Londonu sprva mislili, da je del koreografije.

Madonna je namreč na podelitvi britov padla ob prvih taktih pesmi Living for Love, ob verzu: "Opustila sem svoj oklep in padla v tvoje roke", ko pa se je pobrala, je zapela: "Zdaj, ko se je končalo, bom izpeljala do konca." Tudi plesalci se na njen padec niso odzvali, ampak so plesali naprej.

Neljuba nesreča se je sicer zgodila proti koncu podelitve, na kateri sta bili glavni zvezdi večera Ed Sheeran in Sam Smith, saj sta oba domov odnesla po dve nagradi. Sheeran je dobil najpomembnejšo nagrado, tisto za album leta. Prinesel mu jo je album X, ki je postal tudi najbolj prodajani album na Otoku leta 2014. Poleg tega je postal najboljši britanski pevec, Sam Smith, ki je nedavno v Los Angelesu pobral kar štiri grammyje, pa je postal najboljši novinec ter dobil nagrado za globalni uspeh, ki upošteva prodajo albumov zunaj meja Velike Britanije.

V London so prišli tudi mnogi slavni ameriški obrazi, med njimi Taylor Swift, ki je zapela pesem Blank Space, nato pa dobila tudi svojega prvega brita za najboljšo mednarodno pevko. Nagrado je posvetila dobremu prijatelju Sheeranu, ki je povzročil, da se je zaljubila v Veliko Britanijo, "ker ji je predstavil pube in ji pokazal, kako se naredi prava skodelica čaja".

Najboljša britanska pevka je postala Paloma Faith, ki ji je uspelo svoj tretji album A Perfect Contradiction prodati v 725.000 izvodih. Najboljši singel je postala skladba Uptown Funk Marka Ronsona, najboljša skupina pa rockerski duet Royal Blood.

V Londonu so podelili brite