Lin Ju Čun je navdušil s svojim glasom. Foto: Youtube
Lin Ju Čun je navdušil s svojim glasom. Foto: Youtube
Susan Boyle
Susan je življenje spremenil nastop na britanskem resničnostnem šovu. Foto: EPA

Lin je prepričal tako strokovno žirijo kot tudi poslušalce in gledalce ter gladko zmagal. Novica o mladem Tajvancu je kmalu obkrožila svet, posnetek njegovega nastopa pa si je na YouTubu ogledalo že več kot 480.000 uporabnikov.

"Mali debelušček" presenečen nad uspehom
"Šokiran sem, da je moje petje pritegnilo tolikšno pozornost. Resnično sem ganjen in vesel, da imajo ljudje tako radi mojo izvedbo skladbe, ki jo je nekoč pela Whitney Houston," je povedal Lin, ki dela kot prodajalec v trgovini z glasbili, zaradi nekoliko močnejše postave pa se ga je v preteklosti prijel vzdevek "mali debelušček".

No, tamkajšnjim medijem je ljubši vzdevek "tajvanska Susan Boyle", kar bolj ustreza tudi 24-letniku. "V čast mi je, da me primerjajo z Boylovo. Prav ona je namreč tista, ki je svetu dokazala, da lahko posameznik tudi s povprečnim videzom zablesti na odru," je dejal.

Boylova postala senzacija že po prvem nastopu
Boylova je navdušila Otočane in svet v resničnostnem televizijskem šovu Britain's got Talent že s prvim nastopom, ko je uprizorila senzacionalno izvedbo skladbe I Dreamed a Dream iz muzikala Les Miserables (Nesrečniki). Po drugem mestu na šovu je Britanka izdala svoj prvi album z enakim naslovom, ki je lani postal najbolje prodajani debitantski album na Otoku.