Člani skupine Ion so si na MMC-jevem festivalu prislužili snemanje svojega prvega videospota. Foto: ION
Člani skupine Ion so si na MMC-jevem festivalu prislužili snemanje svojega prvega videospota. Foto: ION
Utrinek s snemanja videospota. Foto: ION
Voditelj Miha Šalehar in član žirije Miroslav Akrapovič na predstavitvi zgoščenke Glasbeni festival MMC 1 in zbirke poezije in kratke proze Blogozija 2. Foto: MMC RTV SLO

Snemanje vidospota za skladbo Your Life je potekalo v zapuščeni stavbi, ki je bila namenjena transportu premoga. Spot je ekološko angažiran, v njem pa sodeluje več kot 30 statistov. Za kamero sta bila člana MMC-jeve ekipe Maja Ikanovič in Boštjan Strojan, ki je poskrbel tudi za montažo in režijo.

"Več kot 30 statistov je delovalo kot neka kulisa, z maskami, ki so jih imeli na obrazu, pa smo želeli ponazoriti, kako ljudje ne skrbimo za okolje in smo mnogokrat slepi za to problematiko," so povedali člani ION.

Kmalu bodo posneli zgoščenko
Videospot je nastal v enem snemalnem dnevu in po mnenju članov ION predstavlja odlično odskočno desko za naprej. "Sicer spota za to skladbo nismo predvideli, ampak smo bili veseli priložnosti. Ta skladba je v nasprotju z drugimi cela v angleškem jeziku, tako da bo prihodnji videspot posnet za skladbo v slovenščini," so še za MMC povedali ION, pred katerimi je veliko dela. "Izdali bomo še drugi singel, nato pa gremo v studio. Čakajo pa nas še promocijski koncerti," so sklenili.

IONovci so moderni rockerji
Skupina ION je precej znana v okolici Žalca, od koder prihajajo člani zasedbe. Obstajajo že kakšni dve leti, prav poseben zagon pa so dobili s prihodom novega bobnarja Urbana, ki se je zasedbi pridružil konec novembra. Besedila nastajajo pod peresom vokalista Marka, aranžmaji pa so delo vseh članov zasedbe: Davida (bas), Matije (kitara) in Urbana (bobni). Svoj slog opisujejo kot moderni rock.

Glasbeni festival MMC 1 na zgoščenki
Da bi ob obstoječem promoviranju glasbe odprli še eno polje, ki bi dalo priložnost zlasti še neuveljavljenim imenom, se je na MMC-ju porodila ideja o prvem spletnem glasbenem festivalu. V okviru festivala, ki je potekal od 1. septembra do 30. novembra 2008, smo pokazali, da je lahko splet kot neko novo orodje med zakonito in nezakonito izmenjavo glasbenih vsebin tudi dostopen, enostaven in hiter način za predstavitev avtorskega dela.

MMC je predstavil že drugo zbirko kratke proze in poezije z naslovom Blogozija 2. Več preberite tukaj.
Glasbeniki so imeli v okviru Glasbenega festivala MMC prostor, prek katerega so na splet nalagali lastne avtorske videoposnetke. V treh mesecih se je nabralo 59 skladb, izmed katerih je nato žirija v sestavi Zvezdana Martiča, Kaje Jakopič, Miroslava Akrapoviča in Matjaža Razborška izbrala 12 najboljših izdelkov. Čeprav je prvo mesto s pesmijo Do You Believe in Love zasedla zasedba Tribute 2 Love, pa so ti zaradi subjektivnih dejavnikov nagrado - videospot v produkciji MMC-ja - odklonili. Snemanje videospota je tako pripadlo drugouvrščeni skupini ION.
Zgoščenko Glasbeni festival MMC 1 lahko kupite v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija.

Izbranim skladbam je mogoče prisluhniti na zgoščenki Glasbeni festival MMC 1, kjer je mogoče zajadrati po različnih glasbenih žanrih, od rocka do hiphopa. Na plošči najdemo skladbe zasedb TRIBUTE 2 LOVE featuring SIRENE (Do You Believe in Love), ION (Your Life), GLAM (Najino nebo), JACUZZY & LOS VENTILOS (Alarm), OTIUM (Revolucija za naju), NOVEMBER (Nekdo), GRIMMSKI (Obsession), LAGANEE (Sej bo), BEATMAP (Vse ptice vzletijo), PETRA STOPAR (Le kdo), STRANCI (Kao da je) in KOWA (Abeceda). Glasbeni festival smo pospremili z zaporedno številko 1, saj dober odziv in številne dobre skladbe vsekakor spodbujajo razmišljanje tudi o drugemu spletnemu glasbenemu festivalu.

B. S/A. M.

Spodaj si lahko ogledate prvi videospot skupine ION za skladbo Your Life.