Moby prihaja v Slovenijo 26. maja. Foto: EPA
Moby prihaja v Slovenijo 26. maja. Foto: EPA
Moby
Ta mesec bo izšel tudi njegov novi album z naslovom Destroyed. Foto: EPA
Moby
V Ljubljani bo ob svojih največjih uspešnicah predstavil tudi svoj najnovejši material. Foto: EPA

"Že pred nekaj časa so vsi v glasbenem svetu odkrili, da se da glasbo snemati na prenosnih računalnikih. Jaz sem to odkril šele pred kratkim. Prej sem vedno mislil, da je studio edini kraj, kjer lahko snemam svojo glasbo. A končno sem dobil profesionalne programe za svoj prenosnik, kar pomeni, da lahko zares snemam. Tako sem na zadnji turneji imel programe, majhno klaviaturo in majhen mikrofon. Tako sem od časa do časa na turnejah enostavno snemal ideje, ampak na še kar osnoven način. Potem pa sem jih prinesel nazaj v studio, kjer sem jih dokončal," je svoj način nedavnega ustvarjanja pojasnil Moby.

Cel intervju z Mobyjem si boste lahko prebrali v naslednjih dneh.

Pred izdajo albuma, ki bo v samozaložbi Little Idiot, pa za 9. maja napoveduje izid novega singla The Day. Neposreden navdih za skladbo The Day sta bila po besedah Mobyja glasbena legenda David Bowie in producent Brian Eno, za katera Moby verjame, da sta že postala del njegovega dneva. Moby je namreč odraščal ob njunih albumih Low in Heroes.

Na festivalu MARS bodo 26. maja poleg Mobyja nastopili še Arhibald Arhibaldovich, TBF, Rotor in Darkwood Dub.

Singel The Day je nastal ob svitu v hotelski sobi v Španiji, ko ni mogel spati. Gre za eno izmed njegovih skladb, kjer se pojavi tudi kot vokalist. Skladba je osebnoizpovedna in govori o nočni depresiji in temni plati duše, ki je običajno povezana z grozno zasvojenostjo. "Hotelska soba je bila čudovita, pravzaprav popolna soba, ura pa je bila šest ali sedem zjutraj. Skladbo sem napisal ob igranju akustične kitare, jo posnel na svoj mobilni telefon, jo prinesel domov in jo ponovno posnel z malce zastarelo elektroniko, ki jo imam v svojem studio," je razkril Moby.

Moby je zanj posnel tudi videospot. V njem pa se je znašla slavna ameriška filmska igralka Heather Graham. V njem se igralka pojavi v vlogi angela, ki se bojuje z zlim demoni.

Pogledate si ga lahko spodaj.