Nedeljsko dogajanje je zaznamoval nastop Hurts. Foto: Exit
Nedeljsko dogajanje je zaznamoval nastop Hurts. Foto: Exit
Deep Dish
V primerjavi s prejšnjim leti je bil še večji poudarek na elektronski glasbi. Foto: Exit
Organizatorji znova govorijo o množičnem obisku. Foto: Exit

Še bolj usmerjen v elektroniko in z enim izmed šibkejših seznamov nastopajočih, kot jih je festival ponudil v prihodnjih letih, je letos že pred začetkom odmevala cena vstopnic (v Srbiji je bilo treba zanjo odšteti 16.900 din za štiri dni Exita, kar znese okoli 145 evra).

Za primerjavo, vstopnica za Sziget, kamor prihajajo Outkast, Blink 182, Lily Allen, Macklemore in Ryan Lewis ter drugi, stane okoli 200 evrov (pet dni brez kampiranja). Lani je festival privabil 362.000 obiskovalcev, kar je za 200.000 več kot na Exitu.

Festival je po pisanju tujih medijev postal prostor za druženje, kjer je glasba samo izgovor. Hrvaški in srbski mediji so se razpisali, da so bili na trenutke bolj obiskani odri s karaokami kot koncerti izvajalcev s področja nekdanje skupne države. Toda h glavnemu odru so največ ljudi letos privabili Damon Albarn, Pet Shop Boys, Rudimental, Skrilllex, Gloria Gaynor in Suede.

Na festivalu je je nastopilo okoli 400 izvajalcev, a najbolj pričakovani za mnoge je bil nastop Albarna v soboto. Nekaj minut po polnoči je zbranim ponudil kombinacijo Blurovske nostalgije, Gorillaz in izbor dela s svojega samostojnega albuma.
Festival pa se nadaljuje v Črni gori, kjer bo potekal See Dance Festival. V glavni vlogi pa bo skupina Jamiroquai.