Nervana se trudijo kar najbolje posnemati nastope skupine Nirvana, ki je že 17 let ni več. Foto: Organizator
Nervana se trudijo kar najbolje posnemati nastope skupine Nirvana, ki je že 17 let ni več. Foto: Organizator
John Campbell, dolgoletni Hendrixov oboževalec, s skupino Are You Experienced? na odru igra Jimijevo glasbo in poustvarja njegov odrski nastop. Foto: Organizator

V soboto, 5. novembra, ob 21.00 boste v Cvetličarni dobili priložnost, da podoživite skupino Nirvana, ki je na slovenskih tleh nastopila leta 1994, le dober mesec pred samomorom pevca Kurta Cobaina. V naše kraje prihaja tribute skupina, ki po besedah organizatorjev najbolje obvlada glasbo kultne seattleske skupine – Nervana.

Nervana je na evropski turneji ravno v času, ko se po 20 letih spominjamo izida plošče Nevermind. V živo boste lahko slišali bojda "najboljšo mogočo" izvedbo skladb, kot so Breed, Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Heart Shaped Box, Lithium, In Bloom in številne druge. Ravno v imenu 20. obletnice izdaje plošče Nevermind bo skupina Nervana zaigrala tudi vse skladbe s te plošče.

Nervano opisujejo kot "najbolj avtentično reprodukcijo izvirnega tria Nirvana, ki je kdaj koli stopila na oder". Z odličnimi ocenami po vsej Evropi, tako oboževalcev kot tudi kritike, je trio znova osvojil svet z "mrzlico grungea". Od prvega nastopa novembra leta 2009 so postajali vse bolj priljubljeni. Leta 2010 so bili dobro sprejeti na nastopih po vsej Evropi. Trdo delo tistega leta je doseglo vrhunec na nastopu na festivalu v Liverpoolu pred 50.000-glavo množico. Izvedbo skladbe Smells Like Teen Spirit s tega dogodka si oglejte v priloženem videoposnetku.

Poklon Jimiju Hendrixu
Le en teden pozneje, v soboto, 12. novembra, ob 21.00 pa se na istem kraju obeta poklon še eni pokojni rocklegendi iz Seattla, ki si s Cobainom poleg domačih krajev (Cobain se je sicer rodil v Aberdeenu, kraju, okrog 100 km oddaljenem od Seattla) deli tudi tragično usodo smrti pri 27 letih: koncert "najboljše evropske različice Jimija Hendrixa" s skupino – iz Velike Britanije prihaja skupina Are You Experienced?, ki prinaša razpoloženje in glasbo legendarnega in nepozabnega vrhunskega rockkitarista in pevca Jimija Hendrixa.

Naj vas skupina popelje z vsemi uspešnicami, kot so Hey Joe, Voodoo Child, All Along The Watchtower, Foxy Lady in Little Wing, do končnega, "kitaro-zažigajočega" vrhunca z Wild Thing, vabijo organizatorji.