Sepultura nadaljuje kadrovske menjave. Foto: EPA
Sepultura nadaljuje kadrovske menjave. Foto: EPA
Max Cavalera, Soulfy, Sepultura
Sepultura je orala ledino thrash metala s kultnimi albumi Schizophrenia, Beneath the Remains in Arise in v sklopu turneje Arise leta 1992 obiskala tudi Slovenijo s koncertom na Kodeljevem. Foto: EPA

Skupino s 15 milijoni prodanih ploščkov, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja orala ledino thrash metala, od prelomnega leta 1997 (ko je enega izmed ustanoviteljev skupine Maxa Cavalera za mikrofonom zamenjal temnopolti orjak Derrick Green), spremljajo kadrovske menjave. Casagrande je s prihodom postal že tretji bobnar skupine. Namreč, Dolabell – ki po petih letih uradno zapušča Sepulturo zaradi preostalih obveznosti – je leta 2006 nasledil legendarnega Igorja Cavalero.

Sepultura je delovala kar sedem let prej, preden se je Casagrande sploh rodil. Zato je bila zanj novica, da ga člani skupine želijo v svojih vrstih, prvovrstno presenečenje. "Ko so me povabili, da se pridružim Sepulturi, sem bil v šoku. Že leta sem oboževalec skupine in v čast mi bo, da bom lahko igral z njimi," je dejal Casagrande predstavnikom sedme sile.

Mladenič si je izkušnje do zdaj nabiral v bandu Andréja Matosa. Že 13. decembra pa se bo predstavil tudi v Ljubljani, saj prihaja v center urbane kulture skupaj s Sepulturo.

In kdo je novi bobnar skupine?
Na uradni spletni strani 20-letnika se ta predstavlja kot "profesionalni bobnar". Rodil se je 29. januarja 1991 v brazilskem mestu Santo André, zdaj pa živi v Sao Paulu. Že kot otrok se je najraje igral z glasbili. To njegovo ljubezen so opazili tudi njegovi starši, ki so ga s šestimi leti vpisali v glasbeno šolo. Skozi leta se je pojavljal v najrazličnejših brazilskih televizijskih oddajah in osvajal nagrade na tekmovanjih mladih bobnarjev.

Nekatere njegove predstave iz mlajših dni si lahko ogledate spodaj.