Korejski zvezdnik očitno še ni pozabljen. Foto: Reuters
Korejski zvezdnik očitno še ni pozabljen. Foto: Reuters

Korejski glasbenik je lani veliko pozornosti pritegnil s svojo skladbo Gangnam Style in z njo dosegel rekordno število ogledov na YouTubu. Letos pa je podoben uspeh dosegel z videospotom za skladbo Gentleman, ki je postal najbolj gledan posnetek leta 2013.

Kljub veliki pozornosti, ki jo je dosegel Robin Thicke z videom za pesem Blurred Lines in Miley Cyrus s svojim nastopom na podelitvi nagrad MTV, si je največ ljudi letos želelo ogledati prav videospot za skladbo Gentleman.

Na drugo in tretje mesto se je uvrstila Miley z videospotoma za skladbi Wrecking Ball in We Can’t Stop, četrti najbolj gledan video leta na YouTubu je videspot Katy Perry za pesem Roar, peti pa je videospot za uspešnico, ki sta jo v duetu posnela Pink in Nate Ruess.

Na YouTubu pa so pripravili tudi poseben video, ki povzema vse najodmevnejše videospote iztekajočega se leta - med drugim se spomnijo skladb The Fox (What Does the Fox Say?), Blurred Lines, Can't Hold Us, Get Lucky, Gentleman in Harlem Shake. V videospotu, ki si ga lahko poleg prvih desetih najbolj gledanih videov leta 2013 ogledate spodaj, nastopajo številni 'spletni zvezdniki', ki so zasloveli prav s pomočjo YouTuba.

1. Psy – Gentleman

2. Miley Cyrus – Wrecking Ball

3. Miley Cyrus – We Can’t Stop

4. Katy Perry – Roar

5. P!nk ft. Nate Ruess – Just Give Me a Reason

6. Robin Thicke ft. T.I. and Pharrell – Blurred Lines

7. Rihanna ft. Mikky Ekko – Stay

8. Naughty Boy fr. Sam Smith – La La La

9. Selena Gomez – Come & Get It

10. Avicii – Wake Me Up

YouTube Rewind 2013