Dekliška zasedba je vrhunec doživela sredi 90. let prejšnjega stoletja. Foto: EPA
Dekliška zasedba je vrhunec doživela sredi 90. let prejšnjega stoletja. Foto: EPA

Muzikal bo pripovedoval zgodbo o skupini prijateljic, katerih odnosi so na preizkušnji, ko jih sprejmejo v televizijsko resničnostno oddajo, v kateri iščejo talente, so razkrile v torek na predstavitvi, ki so jo organizirali v neogotskem hotelu, in kjer so leta 1996 posnele videospot za svojo prvo uspešnico Wannabe.

Ob tem so danes že odrasle ženske dodale, da so nad muzikalom navdušene. "Boljši je, kot bi si kadar koli lahko zamislile," je zatrdila Melanie Chisholm, ki so jo klicali tudi Sporty Spice. "Bolje pojejo od nas," pa je o dekletih, ki nastopajo v muzikalu, priznala Melanie Brown (Scary Spice).

Muzikal, ki bo prvič uprizorjen 11. decembra v londonskem Piccadilly Theatru, je delo Jennifer Saunders, zamisel zanj pa je prva dobila Judy Craymer, producentka izjemno uspešnega muzikala s skladbami Abbe Mamma Mia!

Skupino, ki je vrhunec slave doživela sredi 90. let, so sestavljale še Emma Bunton, Geri Halliwell in Victoria Beckam (na začetku še Adams) - znane tudi kot Baby, Ginger in Posh Spice. Zasedba je, kot je znano, začela razpadati leta 1998, ko jo je najprej zapustila Halliwellova, pred desetimi leti pa so dekleta zasedbo dokončno razpustila.

V letih 2007 in 2008 so se nato znova združile in organizirale turnejo, a je bila oživitev zasedbe le začasna.

Wannabe

Viva Forever

Spice Up Your Life

Who Do You Think You Are

2 Become 1

Mama

Headlines (Friendship Never Ends)