V dvorano slavnih rokenrola bodo kmalu vstopili tudi Guns N' Roses. Foto: EPA
V dvorano slavnih rokenrola bodo kmalu vstopili tudi Guns N' Roses. Foto: EPA

Poleg omenjenih bodo v Rock and Roll Hall of Fame od 14. aprila prihodnje leto, ko bo potekala uradna slovesnost, tudi glasbenika Laura Nyro in Donovan ter zasedba The Small Faces/The Faces. Nove člane dvorane slavnih je okoli 500 poznavalcev glasbe z vsega sveta izbralo med 15 nominiranci, ki jih je določil poseben odbor.

Z britansko zasedbo The Small Faces/The Faces bosta v dvorano že drugič sprejeta pevec Rod Stewart in kitarist Ron Wood, ki sta nekaj časa sodelovala s skupino. Prvi je bil v dvorano že sprejet leta 1994 kot samostojni umetnik, drugi pa leta 1989 kot član zasedbe The Rolling Stones.

Pokojna pevka in tekstopiska Laura Nyro je sicer edina ženska, ki je bila za vstop v dvorano slavnih izbrana letos, čeprav so bile na seznamu nominirancev še Donna Summer, Joan Jett z zasedbo The Blackhearts in Chaka Khan kot gonilna sila skupine Rufus.

Zanimivo je sicer, da sta bili zasedbi Guns N' Roses in The Faces šele letos prvič predlagani za dvorano slavnih, RHCP, The Beastie Boys in Nyrova pa so bili predlagan že dvakrat prej, a so jih v zadnjem trenutku vedno spregledali. Na način, kako odbor izbira imena nomirancev za vstop v dvorano slavnih, sicer zadnja leta vedno znova letijo številne kritike, da ni povsem jasno, na podlagi česa odbor izbira tiste, ki jih bo predlagal, in da ne predlaga tistih, ki si to dejansko zaslužijo.