Kreslin na MMC-ju. Foto: MMC RTV SLO
Kreslin na MMC-ju. Foto: MMC RTV SLO

"Nisem prepričan, da bi se dobro počutil (smeh)," je v MMC-jevi spletni klepetalnici odgovarjal legendarni glasbenik, ki je te dni izdal nov trojni album.
V klepetu je med drugim povedal še, da med svoje ljubše kantavtorje prišteva Leonarda Cohena, Nicka Cava in Allana Taylorja, na vprašanje, s kom bi si še želel posneti duet, pa: "Hm, Šaban je odšel, Otis je odšel ... Z marsikom, seveda. Nazadnje sem užival v prepevanju z romskim harmonikarjem na mostarskem mostu."


Kreslin s trojnim albumom Čarobnice nadaljuje zgodbo dvojnega albuma Kreslinčice, ki ga je izdal pred 11 leti. Na prvi zgoščenki so tri nove skladbe (Tisti bejli grm, Zibaj me in Okna na stežaj), pa tudi že uveljavljene Ena pesem, Tam na koncu drevoreda, Abel in Kajn in Z Goričkega v Piran.

Kreslina poleti znova čakajo številni nastopi po festivalih, med drugim se bo pa že tradicionalno ustavil na Festivalu Ljubljana, 27. avgusta.
Druga zgoščenka prinaša duete, ki jih je Kreslin zapel skupaj z znanimi domačimi in tujimi izvajalci, na tretji pa so skladbe, ki jih je, kot je dejal, "izbrskal iz zelo globokih predalov".