The Weeknd med nastopom na Super Bowlu. Foto: AP
The Weeknd med nastopom na Super Bowlu. Foto: AP

"Nisem mogla videti praktično celega odra in skoraj celotne steze," je za BBC povedala Rosalie Streenstra, ki se je koncerta turneje After Hours Til Dawn udeležila v Amsterdamu. Zakriti zorni kot je posledica velike napihljive lune, ki visi sredi arene. 19-letnica je sicer imela vstopnico z "omejenim pogledom" za svoj sedež med koncertom v Amsterdamu, vendar ni pričakovala, da bo ovira tako velika.

Koncerta v Johan Cruijff Areni se je že udeležila, takrat je nastopala Beyoncé. Na podobnem sedežu je imela "popoln pogled" kljub cenejši vstopnici z omejenim pogledom pred sredino odra v zgornjem obroču arene. The Weekndova produkcijska izbira, da poveča vizualni spektakel, pa številnim na tribunah povzroča nemalo slabe volje.

Ticketmaster: "Za mnoge oboževalce omejen pogled ni težava"

Podjetje Ticketmaster trdi, da so vsi vstopnice z omejenim pogledom jasno označene in da prodajajo te vstopnice, "ker za mnoge oboževalce omejen ali stranski pogled ni težava." Neoviran ogled koncerta lahko stane do 150 funtov (175 evrov), zato Rosalie ni obžalovala svoje izbire, saj je kupila najcenejšo vstopnico, ki je bila na voljo za 43 funtov (50 evrov).

"Skoraj me ni motilo, ker je vzdušje med takšnim koncertom tako dobro," pravi.
Širša težava v zvezi z vstopnicami z omejenim pogledom je sicer bila predmet razprave med mnogimi ljubitelji glasbe. Tudi v ZDA je bil odziv na vstopnice za koncert Beyoncé, pri katerih naj bi bil koncert praktično samo slušno doživetje, mešano. Sedeži so bili navedeni kot "brez pogleda" ali "brez pogleda na oder".

Liliana Cooper je imela podobno izkušnjo kot Rosalie. A v Londonu ni bila luna tista, ki bi povzročala težave, ampak postavitev odra. Pove, da je za vstopnico v "zadnjem trenutku" plačala pičlih trideset evrov za sedež, ki je bil nekoliko za odrom. Pred tem si je koncert iste turneje ogledala v Manchestru, takrat je za veliko boljši položaj odštela kar 350 evrov. "Razlika v ceni je noro velika," pravi 19-letnica iz Essexa.

Za Liliano je bila vstopnica z omejenim pogledom posebna izkušnja: "Videti zadnji del odra, vso postavitev, območje, kjer se plesalci pripravljajo, da stopijo na oder, je nekaj posebnega." "Vidite tudi pevca, kako prispe v svojem avtu. To je tisti majhen dodatek, ki ga lahko doživite, tega ne more videti vsak. Glede na denar, ki sem ga plačala, je zagotovo vredno," je dodala.

Vrtoglave cene vstopnic

"To je tudi odlična možnost za oboževalce, ki si ne morejo privoščiti dražjih vstopnic," pravi Liliana in dodaja, da ogledi koncertov postajajo vedno dražji.

Predprodajne vstopnice za turnejo Taylor Swift naslednje leto so bile po ceniku vse od 200 pa do 760 evrov za VIP izkušnjo. Parterska vstopnica za ogled Beyoncé na turneji Renaissance v Londonu je stala tudi do 470 evrov, nesramno drage VIP-vstopnice pa vrtoglavih 2300 evrov.

"Ne glede na to, kje kupite vstopnice, boste dobili polno izkušnjo," še dodaja Liliana.
Vendar so se nekateri oboževalci že pritoževali nad cenami vstopnic z omejenim pogledom, tako za koncerte pevca The Weeknd, kot tudi za pretekle koncerte Beyoncé in nastope Taylor Swift, ki Evropejce čakajo prihodnje leto.