Vlado Kreslin bo 29. novembra praznoval 70 let. Foto: BoBo
Vlado Kreslin bo 29. novembra praznoval 70 let. Foto: BoBo

Ustvarjalci oddaje Izštekani so danes uradno napovedali koncert Izštekanih 10 s poklonom Vladu Kreslinu, ki ga bodo v organizaciji Vala 202 priredili 3. decembra v Kinu Šiška. Idejni oče oddaje Jure Longyka je osem ur po napovedi dogodka sporočil, da so razprodali vse vstopnice.

Ljubitelji Kreslina in njegove glasbe bodo lahko koncert sicer poslušali tudi v neposrednem prenosu na radiu ali videoprenosu na Valu 202.

Na koncertu bo Kreslinove pesmi in njihove nove priredbe v različnih žanrih preigravalo deset glasbenih izvajalcev: Masayah, Hauptman, Skova in Skovani, Jardier, Batista Cadillac, Kokosy, Chris Eckman in Jana Beltran, Dan D, Leopold I. in Drügi, Ethnotrip, Tomaž Hostnik ter Marina Martensson.

"Ko slišiš svojo skladbo v priredbi nekoga drugega, je to potrditev, da to nekaj je. Dokler jo izvajaš sam, nisi objektiven. Šele ko jo za svojo vzame nekdo drug, ko v njej najde sebe in sebe da vanjo, takrat veš, da je to zares skladba," je za Izštekane ob tem povedal Vlado Kreslin.

Prekmurec je v celovečernih koncertih Izštekanih nastopil že v letih 1995, 2000 in 2014, nazadnje pa je bil med nastopajočimi tudi na letošnjem koncertu Izštekanih 30.