Z albumom Not My Muse je na glasbeni lestvici na Otoku, ki jo pripravlja Official Charts Company, premagala raperja Freda z albumom Money Can't Buy Happiness in indiepop pevko Arlo Parks z albumom Collapsed In Sunbeams. Na petem mestu lestvice je Harry Styles z albumom Fine Line.

Celeste - Not Your Muse

Zvezdnica, ki jo zaradi raskavega glasu primerjajo z Nino Simone in Billie Holiday, je ob izidu albuma prejšnji teden dobila izjemne kritike. Independent je zapisal, da bomo album poslušali "znova in znova", MusicOMH pa je zapisal, da je glasbeno prizorišče bogatejše za "umetnico, ki bo prisotna še leta".

Tudi poslušalci se strinjajo s kritiki, ki so debitantsko ploščo "pognali" na sam vrh glasbene lestvice. Nazadnje je vrh lestvice zasedla debitantka Jess Glynne z albumom I Cry When I Laugh pred šestimi leti.

Ameriško-britanska glasbenica – rojena je bila v ZDA, odraščala pa je v Essexu in Brightonu, kjer živi še danes – ima ta teden veliko razlogov za veselje.

Na začetku tedna je namreč prejela nominacijo za zlati globus – v kategoriji najboljša izvirna pesem v filmu tekmuje s pesmijo Hear My Voice, ki jo je mogoče slišati v filmu Aarona Sorkina The Trial Of The Chicago 7. Kot je glasbenica povedala za britanski BBC, ji je sodelovanje v filmu prineslo veliko dobrega. "Veliko mi pomeni, da se glasba sliši tudi na takšen način, komaj čakam, da naredim več."

Ta teden bo njen glas mogoče slišati tudi med Super Bowlom – med polčasom največjega športnega dogodka onkraj Atlantika bodo zavrteli oglas, v katerem Celeste poje uspavanko Twinkle, Twinkle, Little Star. Pesem bodo takoj po nastopu izdali kot singel.

Odkar je lani januarja zmagala na tekmovanju BBC Sound, njena kariera bliskovito napreduje. Lani je na podelitvi britanskih glasbenih nagrad brit navdušila z izvedbo pesmi Strange, prejela pa je nagrado za najboljšo vzhajajočo zvezdo.