Foto: Reuters
Foto: Reuters

Združenje ameriške glasbene industrije je v sredo sporočilo, da je njen album iz leta 1987 z naslovom Whitney dosegel diamantni naziv, kar pomeni, da je bilo prodanih več kot 10 milijonov izvodov. Od leta 2016 v teh izračunih upoštevajo tudi platforme za pretočno predvajanje, kot sta YouTube in Spotify.

Diamantni uspeh sta pred tem dosegla že dva njena albuma, in sicer debitantski iz leta 1985, ki ga je naslovila Whitney Houston, ter album z glasbo iz filma Telesni stražar (The Bodyguard). Slednja sta se do zdaj prodala v 13 in kar 18 milijonih izvodih.

Pevki se je uspelo s štirimi pesmimi z na novo nagrajenega albuma Whitney uvrstiti na vrh Billboardove lestvice Hot 100: I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) – s to skladbo si je prislužila tudi grammyja, Didn't We Almost Have It All, So Emotional in Where Do Broken Hearts Go.

Največ diamantnih plošč si lasti Garth Brooks, in sicer devet. Med preostalimi, ki jih imajo po tri ali več z diamantnim statusom, pa so med drugim The Beatles, Led Zeppelin, Shania Twain in The Eagles.

Novico so sporočili teden dni pred tem, ko bo Houstonova, ki je umrla leta 2012, sprejeta v Dvorano slavnih rokenrola, še poroča AP.