Foto: EPA
Foto: EPA

Willie Nelson je moral zaradi bolezni pretekli konec tedna odpovedati nekaj koncertov. 91-letnik bi moral 21. junija skupaj z drugimi glasbenimi legendami začeti turnejo Outlaw Music Festival Tour, vendar je nekaj ur pred koncertom na družbenih omrežjih objavil, da ne more nastopiti zaradi zdravstvenih težav.

"Žal vas moramo obvestiti, da se Willie Nelson ne počuti dobro, po navodilih zdravnikov bo počival naslednje štiri dni," so zapisali na uradni strani glasbenika na omrežju X. V sporočilu za javnost so sicer zapisali, da naj bi pionir uporniške kantri glasbe hitro okreval in se bo naposled udeležil turneje. Prav tako so v Nelsonovi ekipi obljubili, da bo glasbenik skupaj z Lukasom Nelsonom in skupino izvedel številne klasike iz bogatega opusa, kot tudi nekaj drugih, novejših skladb.

Drugi glasbeniki turneje Outlaw Music Festival Tour, Bob Dylan, Rober Plant in Alison Krauss so nastopili tako, kot je bilo načrtovano. Nelsonov predstavnik je izdal izjavo, v kateri je zapisal: "Willie bo v redu. Živim v Los Angelesu, naslednji teden bom letel na vzhodno obalo, kjer si bom ogledal koncert, komaj čakam." Čeprav točen datum vrnitve 91-letnika ni bil naveden, je naslednja predstava po Nelsonovem premoru predvidena za 26. junij v Virginii.

Pred turnejo je Nelson povedal: "Letošnja turneja Outlaw Music Festival Tour obljublja, da bo največja in najboljša doslej s to zasedbo legendarnih izvajalcev. Navdušen sem, da se spet vračam na pot s svojo družino in prijatelji, ki igrajo glasbo, ki jo imamo radi. Za oboževalce, ki jih imamo radi." Lani je sicer povedal, da se v šali upokoji po vsaki turneji, a je dodal, da je vedno pripravljen, da se znova vrne na odre.