Paul van Dyk je za zvezdnika svetovnega formata prav skromen. V zaodrju je zahteval le mir in nekaj različnih vrst kave. Foto: Dance Republic
Paul van Dyk je za zvezdnika svetovnega formata prav skromen. V zaodrju je zahteval le mir in nekaj različnih vrst kave. Foto: Dance Republic
Nina Pušlar
Nina, ki se, kot pravi, vendarle ne bo podala v elektronske vode, v sodelovanju z didžejem Elyksirjem vidi predvsem novo in nepozabno izkušnjo. Foto: Dance Republic

njimi bo tudi posebna gostja, Nina Pušlar.

Paul van Dyk je 29. in 31. maja v Berlinu in Londonu že začel praznovanje 10. obletnice založbe Vandit. Tako v londonski areni 02 kot tudi v berlinskem klubu Astra je ob nemškem didžeju stal Giuseppe Ottaviani, ki bo z van Dykom nastopil tudi v četrtek, 24. junija, na Gospodarskem razstavišču, družbo pa jima bo delal še mlad slovenski up Elyksir.

MMC v sodelovanju z organizatorjem podeljuje dve vstopnici za dogodek Revelation, katerega glavni zvezdnik bo slavni didžej Paul van Dyk. Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na vprašanje: Katerega leta je Paul van Dyk nazadnje nastopil v Sloveniji? Odgovore do srede, 23. junija, do 15.00 pošljite na naslov mmc-info@rtvslo.si. Pripišite tudi svoje podatke in TELEFONSKO ŠTEVILKO, na kateri ste dosegljivi. Izmed tistih, ki bodo pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo izžrebali dva srečneža, ki bosta šla na plesni dogodek brezplačno.

Nov izziv za Nino Pušlar
Tudi Nina Pušlar, mlada slovenska pevka, ki je na letošnji Emi s skladbo Dež zasedla 2. mesto, se je na povabilo organizatorja odločila, da na dogodku Revelation nastopi v živo. Skladbo Dež bo v novi preobleki predstavila skupaj z vodilnim slovenskim didžejem trancea/progressiva, Elyksirjem. "Ko so organizatorji pristopili do mene in mi predlagali sodelovanje, se mi je zamisel zdela zelo zanimiva. Remiks, ki ga bodo slišali obiskovalci dogodka, je že pripravljen, v živo pa ga bodo lahko slišali 24. junija zvečer,” je povedala prikupna rdečelaska.

Vstopnici smo že podelili. Na koncert gresta Marko Andrejaš in Jure Zevnik. Čestitke in veliko glasbenih užitkov!
Čeprav se na prvi pogled Nina Pušlar ne "ujema" ravno najbolje z zvrstjo glasbe, ki bo prevladovala na Gospodarskem razstavišču, so se organizatorji odločili, da k sodelovanju povabijo prav njo. Kako to? "Nina je pevka, ki se predvsem ne boji izzivov. Ob nastopu Ferryja Corstena z Betsie Larkin smo začeli razmišljati, če bi morda kaj takega lahko 'ušpičili' tudi v Sloveniji. Glede na Ninin izvrsten vokal in energijo na odru smo jo povabili k sodelovanju in jo povezali z vodilnim slovenskim trance didžejem Elyksirjem. Skladba Dež, ki je na Emi dosegla 2. mesto, bo tako zaživela še v elektronskih ritmih. V živo se obeta fantastičen nastop," je za MMC povedala predstavnica organizatorjev Maša Pavoković.

Prav nič zvezdniški van Dyk
Povprašali smo jo še o morebitnih zvezdniških zahtevah in muhah Paula van Dyka, ki pa je menda precej skromen: "Paul van Dyk velja za enega najbolj umirjenih didžejev. Včasih je razlika med njegovim umirjenim obnašanjem v zaodrju in absolutno energijo za mešalno mizo prav neverjetna. Na dogodek Revelation bo v četrtek priletel z zasebnim letalom. V zaodrju je zahteval mir in nekaj različnih vrst kave. Preostali nastopajoči, kot so Funkerman, Arno Cost, Eric Sneo, imajo povsem standardne zahteve, ki jih dopolnjuje želja po dobrem 'partyju'," pravi Pavokovićeva.

Kaj pa logistika? Kako poteka organizacija tako velikopoteznega dogodka? "Organizacija dogodka Dance Republic Revelation se je začela že precej časa nazaj. Najprej je bilo treba seveda preveriti, česa si želi slovenska publika. Ugotovili smo, da je med najbolj zaželenimi Paul van Dyk, zato odločitev o glavnem nastopajočem ni bila težka. Tokrat si je Dance Republic zadal še večjo nalogo. Dogajanje smo namreč razširili na kar 3 dvorane in 5 prizorišč, 17 nastopajočih pa bo zadovoljilo vse okuse," so prepričani organizatorji.

Poleg treh dvoran bosta na voljo še open-air in lounge. Na prizorišču LAND OF FREEDOM bodo z ritmi housa občinstvo navduševali še FUNKERMAN, Arno Cost in energični Dean Deen. Eric Sneo bo skupaj s slovenskimi mojstri DJ Psihom, DJ Gumjo in DJ Flisom zavzel LAND OF DARK. LAND OF DREAMS pa bodo v sanjske vibracije odeli DJ Silver J, DJ Cleek in DJ Onix. Na petem prizorišču, BORN2DANCE LAND, bodo temperaturo dvigovali D'furious, Manuel Dark vs. Spinne in Al Passid.