Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja

Proud Mary, Simply The Best, What's Love Got To Do With It, Steamy Windows, Private Dancer, We Don't Need Another Hero, River Deep Mountain High, Missing You, Nutbush City so le nekatere izmed skladb, ki bodo odmevale marca v Hali Tivoli.

Kinisha v Tivoliju kot Tina Turner
Tina Turner je v ljubljanski dvorani nastopila pred skoraj 40 leti. Tokrat pa bo njene privržence v "dobre stare čase" vrnila britanska pevka Kinisha, ki je že uprizorila Tinin šov pred nekaj leti na razprodanem Gospodarskem razstavišču.

Tina Turner, rojena kot Anna Mae Bullock, z več kot 200 milijoni prodanih plošč še danes velja za eno najbolje prodajanih glasbenic. Turner je svojo glasbeno kariero začela leta 1957 v duetu Kings Of Rhythm s svojim takratnim možem Ikom Turnerjem. Dve leti pozneje se je znotraj dueta začela predstavljati pod imenom Tina Turner in nizati uspešnice, kot so It Gonna Work Out Fine, River Deep – Mountain High in Proud Mary, ki ji je prislužila tudi prvega grammyja. Uspešen duet je razpadel v sredini 70. let, ko sta se Tina in Ike tudi ljubezensko razšla.

Ameriško-švicarska pevka je večkratna prejemnica laskavih nagrad, ob glasbi pa se je preizkusila tudi v igralstvu. V svoji uspešni karieri je prejela več kot 160 nagrad, leta 1988 v Riu de Janeiru postavila Guinnessov rekord za "največje občinstvo na plačljivem koncertu" – obiskovalcev je bilo kar 184 tisoč –, spoznala kraljico Elizabeto, princeso Diano in prejela častno priznanje Centra za uprizoritvene umetnosti Johna F. Kennedyja.

Nagradna igra je zaključena. nagrajenci so bili o tem obveščeni po elektronski pošti.

Splošna pravila sodelovanja v nagradni igri najdete tukaj.