Ena osrednjih zvezdnic dogodka, Jennifer Lopez, je na oder pripeljala tudi svojo mamo Guadalupe Rodríguez. Foto: AP
Ena osrednjih zvezdnic dogodka, Jennifer Lopez, je na oder pripeljala tudi svojo mamo Guadalupe Rodríguez. Foto: AP

Dobrodelna organizacija, ki se bori proti svetovni revščini, je 2. maja v Kaliforniji organizirala pravo zvezdniško parado, saj so se povabilu k sodelovanju na koncertu z naslovom Vax Live: The Concert to Reunite the World odzvali mnogi glasbeniki, igralci in politiki. Koncert so nato predvajali v soboto zvečer, že dan pozneje pa je organizacija sporočila, da jim je z donacijami uspelo zbrati 302 milijona ameriških dolarjev, ki jih bo namenila za cepljenje zdravstvenih delavcev v najrevnejših državah. To je sicer precej manj od zastavljenega cilja, 22 milijard dolarjev.

Dogodek je povezovala glasbenica Selena Gomez, nastopali so Eddie Vedder, Foo Fighters, J Balvin, H.E.R, Jennifer Lopez je zapela duet skupaj s svojo mamo, besedo pa so med drugim dobili tudi britanski princ Harry, igralca Ben Affleck in Sean Penn, Chrissy Teigen, voditelja Jimmy Kimmel in David Letterman ter ameriški predsednik Joe Biden.

Več tisoč ljudi je dogodek lahko spremljalo v živo, a so morali ob vstopu poleg vstopnice pokazati še, da so bili že cepljeni z dvema odmerkoma oz. da so v tem oziru zaščiteni. Dogodek je bil tako ob svoji dobrodelni noti prvi tako množičen glasbeni dogodek v ZDA.