The Who. Foto: Reuters
The Who. Foto: Reuters

Pri britanskem tabloidu The Sun so zapisali, da je "Roger velik oboževalec železniškega modelarstva". Ko je slišal, da organizatorji festivala iščejo glavno glasbeno točko, ni okleval in ponudil, da mesto zapolnijo The Who. "Imel pa je posebno zahtevo, želel je biti za krmilom parne lokomtive enkrat tisti konec tedna, kar bi izpolnilo njegove sanje," so še zapisali pri The Sun. Poleg legendarne skupine bo za glasbeno popestritev na festivalu poskrbel še posnemovalec kralja rokenrola Elvisa Presleya.

Glasba pa ne bo edina znamenitost festivala National Transport Trust Vintage Transport Festival. Obiskovalci se bodo lahko peljali s 110 let staro parno lokomotivo, ki bo svojo pot začela z viktorijanske železniške postaje. Manjkali ne bodo niti parni traktorji, starinska vojaška prevozna sredstva, rokodelske delavnice, prodajalci starin in rabljenih delov ter zabaviščni park.

Julija bo ikonična zasedba po Veliki Britaniji odigrala še devet koncertov, na vsakem izmed nastopov pa jih bo spremljal velik orkester. "Turneje po Veliki Britaniji nismo imeli že šest let. Na tej točki v svoji karieri lahko igramo tudi v krajih, ki niso standardna prizorišča koncertov. Prav tako pa lahko obiščemo mesta, ki jih nismo že leta, to je zame nekaj prav posebnega," je povedal Daltrey.