Zasedba Glam je pred enim letom izdala prvi singel Nad mestom. Foto: Dallas
Zasedba Glam je pred enim letom izdala prvi singel Nad mestom. Foto: Dallas

Od "usodne" kave sta minili dve leti, Daša Gradišek, Bojan Zupančič – Župca in Igor Matkovič pa so od takrat nerazdružljivi. Zasedba Glam, ime izhaja iz besede glamur, je pred enim letom izdala prvi singel Nad mestom, ki ga je občinstvo dobro sprejelo, s svojim drugim singlom Najino nebo pa so se uvrstili med deseterico najboljših na MMC-jevem glasbenem festivalu.

Kot je povedal Bojan Zupančič – Župca, bo maja izšel še tretji singel Noč, jaz in ti, "če bo šlo vse po planih", pa bodo dobitniki diamanta v kategoriji nova skupina jeseni izdali še album. In v kateri žanr uvrščajo glasbo ki jo ustvarjajo? "Karoli (Andrej, radijski voditelj in glasbeni urednik, op. a.) nas je ocenil z besedami house za odrasle", je pojasnil Župca in dodal, da je njihovo občinstvo večinoma starejše od 16 let.

Spodaj si lahko ogledate videospot skupine za pesem Nad mestom in poslušate avdioposnetek skladbe Najino nebo, s katero je skupina sodelovala na prvem MMC-jevem glasbenem natečaju.
Kako pa kot razmeroma nova zasedba Glam vidijo slovensko glasbeno sceno? "To je zelo težko komentirati, po drugi strani pa je lahko, ker imaš dobre izvajalce in slabe, seveda so v ospredju izvajalci, katerih glasbena kvaliteta je na zelo nizkem nivoju, ampak jim nekako uspe. Temu se reče glasbena prostitucija. Imaš pa tudi skupine, ki imajo potencial, vendar jih ljudje ne poznajo ker nimajo istih pogojev kot drugi," je povedal Župca in dodal, da uspeti ni težko, "če si na pravem mestu ob pravem času". Po njegovih besedah je težje uspeh 'obdržati', "ker ljudje niso neumni, vejo kaj je dobro in kaj ni, tako da če delaš dobro in kvalitetno glasbo se to sčasoma nekako pokaže".

Za zdaj nastopajo le kot trio
'Glamovci' za zdaj nastopajo v klubih le kot trio, vendar pa v kratkem načrtujejo koncerte z razširjeno zasedbo. "Začenjamo vaditi s celim bendom. Cilj nam je zapolniti klube in večja prizorišča. Po izidu tretjega singla in novega videospota se bodo začeli tudi live koncerti, v jeseni plošča in čim več dobre kvalitetne glasbe," je o načrtih trojice sklenil Župca.

Ana Medved