Vedno se trudi ustvarjati
Vedno se trudi ustvarjati "najboljšo umetnost", ki jo lahko. Foto: AP

Lana Del Rey je na družabnem omrežju Instagram delila serijo videoposnetkov, v katerih je delila informacije o incidentu pred nekaj meseci. "Edinkrat, ko sem pustila nahrbtnik v avtomobilu, je nekdo razbil vsa okna," je pevka dejala in pojasnila, da je svoje vozilo parkirala na losangeleškem Melrose Placeu, iz njega pa je nepridiprav ukradel prenosni računalnik, trde diske in videokamere.

Posledično je zvezdnica, s pravim imenom Elizabeth Woolridge Grant, izgubila 200 strani dolg rokopis za svojo prihajajočo knjigo, ki jo bo izdala založba Simon & Schuster. Tega namreč ni varnostno prenesla v oblak, tako pa bo morala začeti znova. "Izgubljeno knjigo sem ljubila z vsem srcem, vanjo sem vložila veliko strasti," je priznala zaskrbljena glasbenica, ki sicer ne mara govoriti o stvareh, ki ne grejo po načrtih, saj rada ohranja zasebno življenje zase, poroča Billboard.

Čeprav je na daljavo že izbrisala vsebino prenosnega računalnika, je 37-letnica nezadovoljno dodala, da opaža, da zasebne fotografije in neobjavljene pesmi še vedno uhajajo na splet, sama pa ne ve, kako bi še dodatno zavarovala svoje naprave. "Prosim, ne poslušajte glasbe, če jo najdete, ker še ne bo izšla," je prosila svoje oboževalce in dodala, da upa, da ne bo nič drugega ukradeno.

Celotna situacija predstavlja oviro v ustvarjalnem procesu, obenem pa jo skrbi za svojo varnost in varnost njenega dela. "Zavedam se, da je vsaka prošnja za spoštovanje zasebnosti nesmiselna," je še povedala, da ji je trenutno zelo težko, predvsem pa je zaskrbljena glede tega, kaj bo še ugledalo luč sveta – na kamerah je bilo tudi dve leti posnetkov z družino in prijatelji.

Glede ukradenih videokamer je tako dejala, da bo videla, kaj se bo zgodilo s tem gradivom, zaobljubila pa se je, da nikoli več ničesar ne bo pustila v avtomobilu, četudi samo za trenutek.