Plesalec, koreograf in glasbenik Žigan Krajnčan je svojo ustvarjalno pot začel z igranjem violine, pozavne in petjem, blizu mu je bila tudi igra, pozneje pa ga je prevzel sodobni ples. Kljub mladosti je režiral več predstav, koreografiral več kot deset plesnih projektov, kot plesalec je sodeloval v različnih mednarodnih produkcijah, tuje mu ni niti pedagoško delo.

Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Fusion Reactor

Žigan Krajnčan bo album Fusion Reactor predstavil v torek, 24. januarja, v Klubu Cankarjevega doma.

Zadnji dve leti se dejavno ukvarja tudi z glasbo. Je tik pred izdajo svojega prvenca Fusion Reactor, kjer tesno spaja zvrstno zelo različno glasbo, ples in izraz. Glasbeno raznovrstnost je mogoče zaslediti v vseh treh singlih, ki jih je že predstavil občinstvu: Don't Keep The Love Waiting, Oma Desala in Žar ljubezni. Predstavitveni koncert bo v torek, 24. januarja, v Klubu Cankarjevega doma, izid albuma pa načrtuje v marcu.

Kristijan Krajnčan je violončelist, bobnar in skladatelj. Leta 2017 je svoje ideje in zanimanja na glasbenem področju osmislil s soloprojektom DrummingCellist, kjer hkrati igra violončelo in bobne, pri tem pa združuje džez, klasično glasbo in etno. Istega leta je izdal tudi istoimenski prvenec.

Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Med se iskri v temi

Kristijan Krajnčan bo projekt Med se iskri v temi predstavil 15. in 16. maja 2023 v Cankarjevem domu.

Leta 2019 je sledil nov projekt avtorskih skladb z naslovom Abraxas, ki je prežet z motivi izmitologije. Leta 2021 je izdal album z Big Bandom RTV Slovenija, lani pa še album Zabučale gore. Lani je predstavil tudi nov projekt Med se iskri v temí, ponovitvi bosta sledili v Cankarjevem domu 15. in 16. maja letos.

Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Brata Krajnčan pogosto sodelujeta pri različnih projektih in zasedbah, za oddajo Prva vrsta pa sta prvič nastopila kot duo. Predstavila sta štiri skladbe: Baby Be the Light (Ksenija Šoster Olmer/Žigan Krajnčan), Snow of Ashes (Tsarina M. Krajnčan/Kristijan Krajnčan), Žar ljubezni (Feri Lainšček/Žigan Krajnčan) in Vodnjak (Kristijan Krajnčan).

Žigan in Kristijan Krajnčan