Lani je slavil Gregor Ravnik. Foto: Radio Koper/Aleš Rosa
Lani je slavil Gregor Ravnik. Foto: Radio Koper/Aleš Rosa

Izborna strokovna komisija – lanski zmagovalec MMS-ja Gregor Ravnik, glasbenik Iztok Cergol, glasbenica Tina Marinšek, muzikologinja in vodja ZKP-ja RTV Slovenija Mojca Menart in Andrea F., umetniški vodja festivala, je poslušala in ocenila 96 skladb, ki so bile pravilno prijavljene na javni poziv za udeležbo, kot tudi skladbe povabljenih avtorjev ali izvajalcev.

Vseh prijavljenih skladb je bilo 109, komisija pa je izločila skladbe, ki niso upoštevale pravil poziva. Julija bodo tako v Portorožu nastopili:

2B (Ana iz Pirana), Aljaž Ramot (Lebdiva), Anabel (Bilo bi lepo), Balladero (Kantina), Bepop (Valovi morja), Folk idoli (Lejla), Manu (Jaz sem ti (Heya no heya)), Martina (Amarsi o no), Monika Avsenik (Nisem več edina), Prizma (Prizma), Regina (Zopet plešem), Toxine in Marko Vuksanović (Slovenska pesem), Trio Vivere (Kanconeta) in Žan Videc (Neznano).

Prva in druga rezerva sta Peter Vode in Eva.

Letošnji izbor še posebno pester

Nabor prijavljenih skladb je pester in predsednik komisije je vtise strnil takole: "Ob skorajda rekordnem številu prispelih prijavljenih skladb na razpis smo s člani izborne komisije opazili rast v kakovosti glasbene in zvočne produkcije, znatno večje število prepričljivih moških vokalov, manjše število vsakoletnih bizarnosti in celo izrazito večje število prijavljenih skladb v italijanščini," je vtise strnil predsednik komisije in dodal, da se mu letošnji izbor zdi še posebno pester.

Skupaj s tremi povabljenimi izvajalci, prejemniki novih nagrad za preteklo delo in dosežke MMS Legenda, MMS Avtor ter MMS Prihodnost se po njegovem mnenju "obeta festival kakršnega si slovenska pop glasbena scena ne samo zasluži, temveč ga tudi potrebuje".

Tokrat se festival po desetih letih znova vrača na nedeljski termin zaradi usklajevanja televizijskega prenosa z mednarodnimi športnimi dogodki, ki terminsko sovpadajo z njim.