Tudi Gorazd in Mojca sta morala na najboljših sedem počakati do konca prireditve. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Tudi Gorazd in Mojca sta morala na najboljših sedem počakati do konca prireditve. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Denisu se je odločitev za samostojno kariero že obrestovala, saj se mu je uspelo prebiti v finale. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Zlati muzikantje
Zlati muzikantje so v trubadurskih oblačilih peli Pepelki. Foto: RTV SLO/Grega Grunt
Eva Černe
Bo šla Eva po stopinjah tekmovalcev iz prve sezone Bitke talentov Anžeja in Omarja ter nas zastopala na Evroviziji? Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Nudovci so že skoraj veterani na Emi. Se jim bo letos le posrečilo? Foto: RTV SLO/Stane Sršen

V drugem polfinalnem večeru, ki je potekal v znamenju zgodovine Evrovizije in Eme, so si svojo vstopnico za finalni izbor izborili Zlati muzikantje, Nude, Denis, Tadeja Fatur, Žana, Steffy in Donald TrumpeT ter Eva Černe.

Razpored izvajalcev v finalnem večeru

1. Alya - Vizija
2. Zlati muzikantje - Pepelka
3. Dean Vivod & Tonus Kitaris - Hitmejker
4. Nude - Element L
5. Sebastian - Naj svet zakriči
6. Denis - Nor sem nate
7. Don Corleone - Bella mia
8. Tadeja Fatur - Drugačna (pesem)
9. Zablujena generacija - Kdo hoče plesati z menoj?
10. Žana - Druga violina
11. Alenka Gotar - Cvet z juga
12. Steffy in Donald TrumpeT - Zadel si me v živo
13. Martin Perović - Zadeni me
14. Eva Černe - Čudeži smehljaja

Prva je zapela Eva Černe
Nastop na Emi je za vsakega slovenskega glasbenika velika stvar, če pa si naslednik Omarja Naberja in Anžeja Dežana, talentov, ki ju je odkrila rubrika Bitka talentov in ju popeljala prav na evrosongovski oder, nosiš na ramenih še težje breme. A Eva Černe, sveže odkrita "talentka", se je spopadla tudi s tem. 17-letnica se je predstavila s pesmijo preizkušenega dvojca Boštjan Grabnar - Damjana Kenda Hussu Čudeži smehljaja.

Za njo je nastopila nekaj let starejša Bojana Glatz, mojstrica samopromocije in vzbujanja pozornosti. Tokrat njen nastop, presenetljivo, ni bil v njenem slogu. Bojana je na klavir zaigrala in zapela pesem Vse se isto zdi in očitno so tako menili tudi gledalci, saj ji niso namenili dovolj glasov za uvrstitev v finale. Brigitt Rose, za zdaj še neznano ime, si je obetala, da jo bo po nastopu na Emi poznala vsa Slovenija. Zanimivo je, da se pevka, ki zna igrati tudi na citre, kitaro in klaviature, po glasbenih odrih "potika" že 17 let. Na Emi je zapela pesem Prižgi večni plamen/Light Eternal Flame. Prvo četverico je zaokrožila skupina Folkrola in njihova skladba 19xx. Emin oder so tokrat preizkusili drugič.

Rok še vedno prisega na balade
Rok Kosmač, "nežni fant za klavirjem", se tudi tokrat ni odpovedal romantičnim skladbam. Besedilo pravi: "Čisto tiho pridem k tebi, ko še spiš … poljubim te. Sonce vzhaja, novo jutro vstaja z njim ... tvoj pogled." A kljub preizkušeni formuli se mu je finale izmuznil.

Emini debitantki "Virtual girl" Teji Haver, plavolasi Štajerki, ki je manekensko kariero zamenjala za glasbeno, se kljub za moške privlačni opravi ni uspelo uvrstiti v finale. Za njo so nastopili "nagci", skupina Nude, ki je po pesmih Ši'z d bes, Ni čist greh in Tako lepo si zlomila mi srce na Emi letos prepevala o Elementu L. Da nikoli in nikjer ne želi biti druga violina, pa nas je prepričevala Belokranjka Žana, ki se je z novim, nekoliko resnejšim videzom predstavila že poleti na Melodijah morja in sonca.

Večer je končal ljubljenec deklet Denis
Člani dolenjsko-belokranjske zasedbe Zlati muzikanti, ki zase pravijo, da gojijo etno-popglasbo, so prepevali o Pepelki, presenetili pa so tudi s svojimi trubadurskimi kostumi. Tadeja Fatur je šele v zadnjem času stopila iz ozadja v "prvo vrsto" in se odločila, da se bo preizkusila tudi kot samostojna pevka. Prepevala je pesem z naslovom Drugačna (pesem).

Koprčanki Steffy se je na odru pridružila peterica iz sicer 12-članske zasedbe Donald TrumpeT. Kako pogosto se bo pesem Zadel si me v živo vrtela v prihodnjih tednih? Svojo samostojno pot pa je začel nekdanji član skupine Game over. Ljubljenec deklet in odlični plesalec je kot zadnji zapel Nor sem nate, v sobotnem finalu pa bo na vrsti 6.

Potem ko so odpeli vsi tekmovalci, pa je svojih sedem minut dobila večna osmoljenka Eme Saška Lendero in zapela venček svojih uspešnic. Za konec pa nas je čakalo še posebno presenečenje - skupina Pepel in kri s svojo ponarodelo skladbo Dan ljubezni.

C.R.