Tisti, ki vedo, kako se tej stvari streže, krofe seveda cvrejo in gospa Anica je imela ob našem prihodu testo že nared, le z občutkom ga je bilo treba še pregnesti in oblikovati v kroglice. Recept je menda povsem običajen, pa je kljub temu potrebna pazljivost. "Na primer, če sol pride s kvasom, je zelo nevarno, no nevarno … ne kipne dovolj," je povedala Anica Bezjak za TV Slovenija.

Kupčki testa so vzhajali kakšno uro, gospodinja pa je potem kar s kuhalnico preverila, ali je olje za cvrtje dovolj vroče. Krofe je previdno položila v posodo ... "Če ga nepravilno obrnemo, se ne naredi venček."

Gospa Anica sicer pripravlja to pustno sladico tako, kot jo je učila mama. Kmalu so bili krofi ocvrti tudi na drugi strani, venčki pa ravno pravšnji. Za to, da so videti, kot bi jih narisal, je ob dobrem receptu vendarle potrebno še nekaj več. "Vsaka ve za sebe verjetno kaj doda, je pa tudi res, da se more z ljubeznijo delati, da nisi jezen, nisi slabe volje."

Kje na Ptuju se pečejo najboljši pustni krofi?