Ponudba je dovolj raznolika, da lahko vsak obiskovalec najde svojo kombinacijo okusov. Foto: MMC
Ponudba je dovolj raznolika, da lahko vsak obiskovalec najde svojo kombinacijo okusov. Foto: MMC

Pogačarjev trg je prvi aprilski konec tedna rezerviran za udarno kulinarično kombinacijo ‒ pivo in hamburger. Na trgu, ki pogosto gosti kulinarične dogodke vseh vrst, namreč 6. in 7. aprila poteka že 12. izvedba festivala Pivo & Burger Fest.

V manj kot petih letih od prve izvedbe se je Pivo & Burger Fest uveljavil kot eden najbolj priljubljenih in obiskanih kulinaričnih dogodkov v Ljubljani. Ob letošnjem odprtju so organizatorji poskrbeli za popestritev ponudbe, tako da so se pivu in hamburgerjem pridružile še številne druge tako slane kot sladke dobrote.

Slaščičarski hamburger se je na festivalu predstavil že lani in postal prava uspešnica.
Slaščičarski hamburger se je na festivalu predstavil že lani in postal prava uspešnica. "letos smo ga prinesli več, da ne bo prehitro zmanjkalo," je povedala prodajalka na stojnici. Foto: MMC

Obiskovalcem prvega letošnjega Pivo & Burger Festa je na voljo 15 ponudnikov hamburgerjev in 24 različnih pivovarn ter pivskih trgovin, ki skupno ponujajo več kot 200 različnih piv. Poleg večjih pivovarn se predstavljajo tudi številni butični pivovarji, ki so v zadnjih letih pri nas v velikem porastu. Ob pestri paleti raznovrstnih piv je na voljo tudi raznolik nabor jedi, tako da lahko vsak obiskovalec najde svojo najljubšo kombinacijo.

Tokratni festival je osredotočen predvsem na mešanje piva in drugih dobrot, ne zgolj hamburgerjev, ki pa kljub temu ohranjajo osrednjo vlogo na festivalu. Ob burgerjih različnih oblik, velikosti in okusov je na stojnicah festivala med drugimi jedmi mogoče naleteti tudi na narezke, sladice, fermentirane dobrote, pekoči čili in mehiško hrano.

Organizatorji tudi z brošurami, ki so na voljo na prizorišču, obiskovalce spodbujajo, naj med stojnicami najdejo svoj način mešanja piva in hrane. Nekaterim pri tem bolj ugaja podobnost okusov in v kombinacijah iščejo harmonijo, drugim pa bolj ugaja iskanje nasprotij in lovljenje ravnotežja med okusi.

Nekaj utrinkov s prvega dne festivala si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.