Sladek prigrizek v obliki igle. Vas mika? Foto: Reuters
Sladek prigrizek v obliki igle. Vas mika? Foto: Reuters

Dortmundski slaščičar Tim Kortüm je v zadnjih nekaj mesecih izdelal kar nekaj sladkih dobrot, katerih oblika je tako ali drugače izražala duha časa – velika uspešnica so bile na primer njegove tortice v obliki toaletnega papirja. Zdaj pa je za promocijo cepljenja izdelal še slaščice v obliki injekcijske igle (marcipanova tortica z belim oblivom v različnih velikostih), ki jih krasi napis: "2021. Adijo, korona!".

Priznava, da ga je na začetku skrbelo, ali ni tortica v obliki igle morda vseeno malo preveč morbidna. "Najprej smo bili malo skeptični. Ampak smo potem vseeno izpeljali projekt, saj smo se strinjali, da so tortice smešne – tudi tistim, ki so proti cepljenju, saj lahko te injekcije vzameš brez strahu pred stranskim učinkom. In zagotovo se vrneš. Ker so tako slastne," je lastnik slaščičarne Schürener Backparadise pojasnil v pogovoru za agencijo Reuters.

Zamisli za svoje slastne kreacije Kortüm dobiva od sodelavcev, prijateljev, celo strank, je priznal: "Idejo za rolico toaletnega papirja sem dobil med pogovorom s stranko, to, za injekcijo, mi je dal znanec, čeprav smo že prej v ekipi govorili o nečem podobnem."