Restavracija je bila leta 2017 razglašena za najboljšo restavracijo na svetu. Foto: EPA
Restavracija je bila leta 2017 razglašena za najboljšo restavracijo na svetu. Foto: EPA

"Izjemno smo veseli in vznemirjeni, da lahko z vami delimo odločitev, da bo naš meni od zdaj naprej popolnoma brez živalskih proizvodov," je novico na družbenih omrežjih restavracije sporočil glavni kuhar in lastnik restavracije Daniel Humm. "Vsa hrana bo narejena iz zelenjave, tako kopenske kot morske, ter iz sadja, stročnic, gob, žit in še veliko veliko drugih stvari."

Restavracija s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki je doslej slovela predvsem po pečeni raci z redkvami daikon in slivami, se tako precej odmika od svojih korenin in običajnih menijev. Kot je za CNN povedal Humm, način, na katerega ljudje uživamo meso, preprosto ni več vzdržen.

Vedno več vrhunskih restavracij opušča meso in druge živalske izdelke. Foto: Reuters
Vedno več vrhunskih restavracij opušča meso in druge živalske izdelke. Foto: Reuters

Vedno več restavracij na najvišji ravni se odloča za opuščanje tradicionalnih, z mesom napolnjenih menijev. Poleg izključno zelenjavnih menijev je vedno pogostejša tudi ponudba različnih nadomestkov in približkov mesu.

Kot je še dodal Humm, se zavedajo tveganja ob takšni odločitvi, a so prepričani, da je to pravilna pot, ki bo restavraciji na dolgi rok koristila.