"Žal vam moramo sporočiti, da se poslavljamo," so na družbenem omrežju Facebook zapisali trenutni upravljavci Gostilne Rožnik in pojasnili, da so od lastnikov gostilne želeli pogodbo za deset let, a so se ti odločili, da jim jo podaljšujejo le za eno leto. "Nenehno izsiljevanje s tem, da bodo prodali gostilno in nam odvzeli možnost najema, je postalo nevzdržno," so še priznali in dodali, da se v takšni situaciji raje umaknejo. Za odločitev naj bi bili sicer krivi tudi dvig cen energentov, razmere na trgu, nenormalno zvišanje najemnine in rast stroškov dela.

Gostilna na ljubljanskem Cankarjevem vrhu, kjer so gostinsko dejavnost začeli izvajati leta 1869 in ki predvsem ob koncih tedna in praznikih privabi množice obiskovalcev, naj bi bila odprta še do konca junija, tudi dogodek ob podelitvi nagrade kresnik bo izpeljan. Vrata naj bi se tako zaprla s prvim julijem. "Tudi od zdaj naprej lahko uživate v lepem razgledu, ki ga sam Rožnik ponuja," so še napisali.

Kot omenjeno se je podjetnik, ki je zadnji dve leti upravljal gostilno, sicer odločil, da bodo s celotno ekipo začeli graditi novo zgodbo na drugi lokaciji. Te uradno še niso razkrili.

Sodeč po objavah na spletu, objekt trenutno najema družba Tribuna naložbe, ki je prek podjetja Tribuna kapital v lasti Petra Zupanca, sicer tudi nekdanjega atleta in olimpijca. Lastnica objekta je medtem družina Obersne, natančneje Ivica Obersne.