Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Sestavine za dresing: žlica balzamičnega kisa, žlica rdečega vinskega kisa, žlica medu, 50 ml olivnega olja.

V večji lonec stresemo ješprenj, dodamo polovico olupljene rdeče čebule, strok česna, polovico svežega šopa peteršilja in ½ žličke soli.

Prilijemo toliko vode, da gladina sega približno 2 prsta nad sestavinami. Pokrijemo s pokrovom in pri zmernem ognju kuhamo 20–30 minut.

Kuhan ješprenj odcedimo, odstranimo zelenjavo, zelišča ter ga rahlo ohladimo.

V skledo za solato damo na drobno sesekljano polovico rdeče čebule, na četrtine narezane češnjeve paradižnike, na kocke narezano mocarelo in izkoščičene sesekljane olive. Dodamo ohlajen ješprenj in vse sestavine za solatno polivko. Premešamo.

Na koncu začinimo še s ¼ žličke soli, ¼ žličke črnega popra, s sesekljano svežo baziliko in peteršiljem. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.