Prvi dogodek Zavoda za turizem Maribor, ki bo poleti pred Hišo Stare trte na Lentu gostil 24 vinskih večerov, nosi ime Zemlja – Človek – Trta – Vino. Ta bo drevi potekal v družbi mestnega viničarja Staneta Kocutarja in priznanega biodinamičnega vinarja Božidarja Zorjana.

Vse do 2. septembra se bo na poletnem vrtu, kjer domuje najstarejša trta na svetu, zvrstilo še 23 raznovrstnih večernih dogodkov, ki bodo namenjeni spoznavanju zgodb iz sveta vina in kulinarike ter sproščenemu druženju ob žlahtni kapljici. Ob četrtkih bodo moderirani in tako pa bodo vključevali vodene vinske degustacije s prigrizkom.

V času Festivala Lent, ki bo potekal od 24. junija do 2. julija, bodo tovrstni dogodki vsak dan, po koncu festivalskega dogajanja pa bo najstarejša trta stičišče za ljubitelje vrhunskih štajerskih vin in sproščenega vzdušja ob dobri glasbi vsak petek.

Naslednji dogodek bo 16. junija potekal v znamenju kombinacij vina in čokolade, med drugim bodo večere nadaljevali s spoznavanjem naravnih vin in penečih vin, eden od večerov bo namenjen tudi druženju z Radgonskimi goricami. V času Festivala Lent bodo pripravljali vsakodnevna večerna druženja s štajerskimi vinarji med 20. uro in polnočjo. Za udeležbo plačljivih dogodkov so obvezne rezervacije.