Koliko si jih boste privoščili letos? Foto: BoBo
Koliko si jih boste privoščili letos? Foto: BoBo

Naziv najboljših krofov so si prislužili krofi iz portoroškega Cafe Centrala, drugo mesto je komisija podelila Termam Banovci, tretje mesto pa sta si razdelila Biotehniški izobraževalni center Ljubljana ter Kavarna in slaščičarna Maxim. Med posamezniki je prvo mesto osvojila Urška Širec s Pragerskega.

Sorodna novica Žrtvovali smo se v imenu pusta: MMC-ocenjevalnica krofov - od Trojan do Hoferja

Strokovna žirija je imela pri ocenjevanju zelo zahtevno nalogo. Ocenjevali so videz krofov, strukturo njihovega testa, velikost ...

"Potem pogledamo, kakšen vonj je. Kakšne arome so dodane. Danes smo imeli tudi krofe s timijanom in podobnimi zadevami," je povedal član ocenjevalne žirije Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

"Na koncu pogledamo polnilo. Kako se polnila dopolnjujejo s testom. Kakšnega tipa je. Vemo, marmelade so različne. Smo imeli danes tudi veliko suhega sadja, karamele. Na koncu pa je skupni vtis."

Zaradi pandemije so tekmovanje prenašali na spletu. Ker so ga pripravili prvič, organizatorji niso vedeli, kakšen bo odziv.

"Je več kot 30 različnih ponudnikov, ki sodelujejo na letošnjem razpisu. Nas veseli, da je povsod po Sloveniji očitno želja po negovanju te tradicije," je dejal predsednik Turistično-gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo.

Neko različico krofov so poznali že stari Egipčani in pozneje Rimljani, v Slovenijo naj bi jih zanesli z Dunaja, nato pa so postali slovenska nacionalna jed.

Naj krof Slovenije 2021
Najboljši slovenski krof je doma v Portorožu