Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Moje mnenje (daljša spletna različica): Šolanje med epidemijo - izgubljena generacija?

Recepti - Arhiv

Koktajl s kozicami in radičem

Recepti Koktajl s kozicami in radičem

Sestavine: 400 g kuhanih kozic, 150 g domače majoneze, 80 g kečapa, kajenski poper, 12 kapljic worcestrska omake, 7 g limonovega soka, 1 zrel avokado, 6 majhnih glavic goriškega radiča, sol, sveže mleti poper, olivno olje.

Dagnje s treviškim radičem na žaru

Recepti Dagnje s treviškim radičem na žaru

Sestavine za dve osebi: glava treviškega radiča, 16 dagenj, parmezan, oljčno olje, balzamični kis, sol, poper, pinjole. 

Rižota z radičem

Recepti Rižota z radičem

Sestavine: 2 žlici olivnega olja, 1 majhna čebula, 20 dag radiča, na kocke narezan pršut, 25 dag riža za rižoto, malo rdečega vina, zelenjavna jušna osnova, sol in poper, parmezan.

Pita s špinačo in rdečo lečo

Recepti Pita s špinačo in rdečo lečo

Sestavine: zavitek listnatega testa, 250 g zamrznjene ali sveže špinače, 200 g kremnega sira, 0,5 l mleka, 2 jajci, 2 stroka česna, sol, poper, 100 g rdeče leče, 1 stepeno jajce za premaz, semena sezama.

Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Recepti Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Sestavine: 35 dag kuhanih testenin, 30 dag brstičnega ohrovta, 20 dag svežih šampinjonov, 10 dag graha, 3 dl smetane za kuhanje, 3 jajca, strok česna, 10 dag korenja, olje, sol in poper, pehtran, maslo, drobtine, parmezan.

Hrustljavo zapečena cvetača s parmezanom

Recepti Hrustljavo zapečena cvetača s parmezanom

Sestavine: srednje velika cvetača, 4 žlice oljčnega olja, pol skodelice krušnih drobtin, 4 stroki česna, pol žličke soli, 50–100 g parmezana.

Korenčkov kolač s karamelizirano pomarančo

Recepti Korenčkov kolač s karamelizirano pomarančo

Za testo potrebujemo: 150 g mletih mandljev, tri žlice ostre moke, 1/2 zavitka pecilnega praška, ena pomaranča biološke pridelave (sok in skorjica), ena limona biološke pridelave (sok in skorjica) ...

Kroglice iz zelene in krompirja

Recepti Kroglice iz zelene in krompirja

Sestavine: 60 dag gomoljaste zelene, pol šopka peteršilja, 40 dag krompirja, 20 dag nepasirane skute, jajci, nekaj žlic drobtin, olje za cvrtje, sol, poper.

Tički iz teletine

Recepti Tički iz teletine

Sestavine za 4 osebe: 4 zrezke iz teletine, 10 rezin slanine/pancete, 4 liste žajblja, lupina pol limone, sol, drobtine iz pol žemlje (ali 2 žlici drobtin), peteršilj, za jajce masla, sesekljana čebula, 4 žlice sladke smetane, maslo za peko ...

Čokoladna juha

Recepti Čokoladna juha

Sestavine: 0,3 l mleka, 100 g čokolade, sladkor in vaniljev sladkor po okusu, 2 rumenjaka, 2 rezini kruha, maslo.

Enostaven ratatuille

Recepti Enostaven ratatuille

Sestavine: 2 velika jajčevca, 2 čebuli, 3 paprike, 6 bučk, 4 paradižniki, 2 jedilni žlici olivnega olja, 3 stroki česna, 1 lovorov list, 3 vejice rožmarina, nekaj bazilike in bazilika za okrasitev, malo soli in popra. 

Tortica

Recepti Tortica "jagode in čokolada" brez peke

Sestavine za tortno dno: 200 g ovsenih piškotov (oz. po želji, vegani brez jajc), sok in lupinica ene pomaranče (bio) oz. po potrebi, 3 žlice olivnega olja, 3 žlice stopljenega kakavovega masla (lahko kokosovo), 2 žlički pravega kakava v prahu ...

Zajčji ajmoht z vaseršpoclji

Recepti Zajčji ajmoht z vaseršpoclji

Sestavine: ½ zajca (lahko tudi samo slabši deli), 2 korenčka, 1 podzemna koleraba, 1 peteršiljev korenina, 2 stroka česna, 1 por, lovorjev list, limonina lupina, sok polovice limone, 1 dcl belega vina, moka, sol in poper, šetraj, timijan ...

Ajdovi krapci, nadevani z jetrno klobaso

Recepti Ajdovi krapci, nadevani z jetrno klobaso

Sestavine: 20 dag ajdove moke, 10 dag pšenične moke, krop za poparit, sol, 1 jajce, jetrna klobasa s proseno kašo, maslo, drobtine za zabelo.

Pečena prosena kaša

Recepti Pečena prosena kaša

Sestavine: prosena kaša, kuhana na mleku, 2 jajci, 8 dag masla, 10–15 suhih sliv, sveža jabolka narezana na krhlje, sladkor, med, sol.

Jogurtove miške

Recepti Jogurtove miške

Sestavine: 1 lonček čvrstega jogurta, 2 lončka ostre moke, 2 jajci, 1 lonček sladkorja, 1 vaniljev sladkor, limonina lupinica, malo ruma, 1/2 pecilnega praška, sladkor v prahu.

Špageti s sardelami in kaprami

Recepti Špageti s sardelami in kaprami

Sestavine za 4 osebe: 400 g špagetov, 400 g sardelic, 4 stroki česna, 2 zajemalki ribjega fonda, origano, peteršilj, olive, češnjev paradižnik, kapre, maslo, parmezan.

Roza rižota

Recepti Roza rižota

Sestavine: oljčno olje, nasekljana večja rdeča čebula. 3 zdrobljeni stroki česna, timijan, malo rožmarina, lupinica limone, 1,5 skodelice riža, 4 žlice pireja iz pečene rdeče pese, 1,5 dl rdečega vina, sol, poper, 100 g naribanega parmezana, bazilika.

Lignji, polnjeni z gosjo pašteto

Recepti Lignji, polnjeni z gosjo pašteto

Sestavine: 1 kg očiščenih lignjev, 100 g gosje paštete, oljčno olje.

Polnjena trilja s paradižniki in polento

Recepti Polnjena trilja s paradižniki in polento

Sestavine: 1 kg trilja, 100 g mandeljnov, 1 jajce, 100 g ostre moke, 1 dl oljčnega olja, 100 g češnjevih paradižnikov, 100 g ošmogulja ali morskih špargljev, figovi ali trtni listi. Polenta: 200 g instant polente, 50 g kaper, 50 g oliv.

Stran 1 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov