Do zdaj je rekord s 441,3 metra polnih deset let imela restavracija At.mosphere v Dubaju.

Heavenly Jin, ki stoji znotraj J Hotela v Šanghaju, je kot najvišjo restavracijo na svetu potrdila tudi zadnja Guinnessova knjiga rekordov.

“Z velikim veseljem spremljamo uspeh Heavenly Jina pri doseganju Guinnessovega rekorda in kako je postala najnovejša nosilka rekorda za najvišjo restavracijo na svetu, kar nam res veliko pomeni," je povedala Jenny Džang, upravnica J Hotela.

"Višina restavracije je tudi dokaz predanosti uprave in ekipe Heavenly Jina. Vse od odprtja dalje stranke hvalijo izjemno obedovalno izkušnjo in servis restavracije. Pozdravljamo goste in prijatelje z vsega sveta, da izkusijo izkušnjo na višji ravni, nad oblaki."

Veličastni razgled

Pogled na veduto Šanghaja in Shanghai Tower. Foto: EPA
Pogled na veduto Šanghaja in Shanghai Tower. Foto: EPA

Ko gost vstopi v restavracijo, ga pozdravi 30 metrov dolg italijanski mozaik na temo svilne ceste, sestavljen iz na desetine dragocenih materialov.

Vse skupaj je precej nadrealna izkušnja, saj sediš pod nebom kristalnih luči, jedi pa pripravljajo kuharski mojstri z vsega sveta.

Restavracija namreč ponuja nekakšno fuzijo moderne evropske, japonske in visoke kitajske gastronomije, ob jedeh pa postrežejo tudi izbrane čaje.

Heavenly Jin ima kuhinjo odprtega tipa, tako da lahko opazujete mojstre pri delu, kar daje vsemu skupaj dodaten čar.

Kot vsaka stolpnica tudi Shanghai Tower ponuja izjemne panoramske razglede na Šanghaj.

V najvišji stavbi na Kitajskem je sicer skupno kar sedem različnih restavracij, vsaka z drugačnim slogom in dekorjem, a vse s spektakularnim razgledom.