Sejem Dom si lahko ogledate do nedelje. Foto: Inga Bau
Sejem Dom si lahko ogledate do nedelje. Foto: Inga Bau

Na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se predstavlja 590 podjetij iz 33 držav. Organizatorji si obetajo več kot 50.000 obiskovalcev.

Sejem Dom je največji specializirani mednarodni sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah s ponudbo vsega za gradnjo.
Kot je pojasnil vodja sejma Stane Kavčič, sejem ponuja vse za gradnjo, rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo, energijsko učinkovitost, stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehnologijo, notranjo opremo, varovanje in urejanje okolice.

Ob odprtju sejma so podelili okoljsko priznanje znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno-tehnološke dosežke s področja graditeljstva - prejela sta ga sodobna vgradnja zunanjega stavbnega pohištva "AJM" podjetja AJM – okna – vrata – senčila in za razvojno-tehnološki dosežek lokalna prezračevalna naprava MIKrovent podjetja MIK Celje. S priznanjem si Gospodarsko razstavišče skupaj z Gradbenim inštitutom ZRMK prizadeva za večjo kakovost in konkurenčnost na področju graditeljstva v Sloveniji, s tem pa spodbuja slovenske inovacije.

Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme tudi katalog, ki ga bo kot vodnik popeljal po sejmu.